ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Σεπτέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρέπει να αναφέρουμε οτι η μακροπρόθεσμη του Αυγούστου είχε μεγάλη επιτυχία καθώς εντοπίσαμε με μεγάλη ακρίβεια τον ζεστό καιρό καθώς και την απουσία βροχοπτώσεων.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Σεπτέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται θερμοκρασίες υψηλότερες απο τις κανονικές στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα της Ευρώπης.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται θερμοκρασίες υψηλότερες απο τις κανονικές με εξαίρεση το διάστημα 4-7 του μήνα που η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το δεύτερο δεκαήμερο αναμένονται επίσης θερμοκρασίες υψηλότερες απο τις κανονικές με κάποιες ημέρες που θα είναι λίγο πιο δροσερές. Το τρίτο δεκαήμερο φαίνεται πως οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας του μήνα θα βρεθεί πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται αρκετές βροχές στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη και σε περιοχές της Ιταλίας και της κεντρικής Μεσογείου. Αντιθέτα στην ανατολική Ευρώπη οι βροχές θα είναι λιγότερες απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένεται άστατος καιρός, ιδιαίτερα απο τις 4 έως τις 7 του μήνα αναμένονται πολλές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο κομμάτι της χώρας. Το δεύτερο δεκαήμερο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με τοπικές μπόρες στην βόρεια και κεντρική χώρα. Το τρίτο δεκαήμερο πιθανόν να ξεκινήσει με βροχές σε μεγάλο τμήμα της χώρας που ίσως κατα περιόδους συνεχιστούν και έως το τέλος του μήνα, θα υπάρχουν όμως πολλές ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Στο σύνολο του μήνα ο υετός θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα και πιθανόν κάτω απο αυτά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Συνοψίζοντας ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας που θα έχει αρκετά καλοκαιρινά χαρακτηριστικά με θερμοκρασίες που θα είναι σχεδόν ολόκληρο τον μήνα πάνω απο τα κανονικά επίπεδα. Ενώ το πρώτο δεκαήμερο θα θυμίσει αρκετά φθινόπωρο, ιδιαίτερα το διάστημα 4-7 του μήνα, που θα σημειωθούν πολλές βροχές και καταιγίδες και η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά. Υπάρχει πιθανότητα να μας επηρεάσει δεύτερο οργανωμένο χαμηλό κοντά στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα με αρκετές βροχές. Γενικά στο σύνολο του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με πολλές ημέρες ηλιοφάνειας και καλοκαιρινών θερμοκρασιών.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *