ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Αύγουστος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρέπει να αναφέρουμε οτι η μακροπρόθεσμη του Ιουλίου είχε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς εντοπίσαμε με μεγάλη ακρίβεια τα θερμά κύματα και τους καύσωνες που μας απασχόλησαν το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Αύγουστο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια του μήνα αναμένονται υψηλότερες απο τις κλιματικές τιμές θερμοκρασίες για τμήματα της Ισπανίας, της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ρωσίας. Στα υπόλοιπα τμήματα οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 5 ημέρες το θερμόμετρο θα ανεβεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, για να πέσει σταδιακά απο τις 6 του μήνα και μετά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, όπου και θα διατηρηθεί έως και τις 14 του μήνα. Απο τις 15 έως και τις 20 η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Απο τις 20 έως και το τέλος του μήνα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στο σύνολο του μήνα οι θερμοκρασίες θα βρεθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αρκετές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, εν αντιθέσει με τον νότο όπου ο καιρός θα είναι ξηρός και άνομβρος.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένεται άνομβρος καιρός με εξαίρεση τις ημερομηνίες 5-6/8 όπως επίσης 10/8, όπου στην βορειοδυτική και βόρεια χώρα ίσως σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Το δεύτερο δεκαήμερο θα συνεχιστεί ο άνομβρος και καλοκαιρινός καιρός. Το τρίτο δεκαήμερο αναμένονται τοπικές μπόρες στην κεντρική και βόρεια χώρα κυρίως τις πρώτες ημέρες. Στο σύνολο του μήνα αναμένεται άνομβρος καιρός και ο υετός θα βρεθεί κάτω απο τα κλιματικά.

Συνοψίζοντας ο φετινός Αύγουστος θα είναι ένας τυπικός καλοκαιρινός μήνας, με ελάχιστες βροχές και αυτές μόνο στην κεντρική και βόρεια χώρα με την μορφή μπόρας/καταιγίδας. Ενώ θερμοκρασιακά δεν αναμένεται κάποιο ιδιαίτερο επεισόδιο καύσωνα αλλά θα υπάρχουν ημέρες με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *