Ξεπέρασε τους 35°C η θερμοκρασία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ξεπέρασε τους 35°C η θερμοκρασία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Άνοδος της θερμοκρασίας παρατηρήθηκε την Πέμπτη 22/6 σε σχέση με την Τετάρτη 21/6, η οποία στη Μακεδονία και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήταν ιδιαίτερα αισθητή, με αύξηση περίπου 3 έως 5 βαθμών Κελσίου σε ένα 24ωρο. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Γιαννιτσά όπου ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  κατέγραψε 36°C.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Όπως προκύπτει από τις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 33oC σε 139 από τους 471 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου και τους 35oC σε 31 σταθμούς.

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στην περιφέρειά μας σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου μας. Την πρωτιά είχαν οι Σοφάδες όπου σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία όλης της περιφέρειας με 35,9 βαθμούς βαθμούς κελσίου. Αμέσως μετά το Μακρυχώρι Λάρισας με 35,6 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: Eθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *