ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ  

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ  

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Μάϊος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της μακροπρόθεσμης του Απριλίου καθώς ανιχνεύσαμε με μεγάλη ακρίβεια τον βροχερό και άστατο καιρό στο σύνολο του μήνα ακόμα και τις χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Μάϊο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα στην δυτική Ευρώπη αναμένονται κατα περιόδους υψηλότερες απο τις κανονικές  θερμοκρασίες. Αντίθετα στα ανατολικά τμήματα αυτής και κυρίως στην Τουρκία αναμένονται χαμηλότερες απο τα κλιματικά θερμοκρασίες.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, το δεύτερο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες με τάση το θερμόμετρο σιγά σιγά να σημειώνει άνοδο. Το τρίτο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες με πιθανή θερμή εισβολή. Στο σύνολο του μήνα οι θερμοκρασίες θα βρεθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται κανονικές βροχές στο σύνολο της Ευρώπης εκτός απο τα βορειότερα τμήματα αυτής όπου αναμένονται λιγότερες βροχές απο τον μέσο όρο. Περισσότερες βροχές αναμένονται σε περιοχές της Μεσογείου.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται και απο τοπικές χαλαζοπτώσεις θα υπάρχουν όμως και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Το δεύτερο δεκαήμερο αναμένεται άστατος καιρός κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα με μπόρες και καταιγίδες. Το τρίτο δεκαήμερο η αστάθεια θα επικεντρωθεί κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες αλλά και ημέρες με βελτιωμένο καιρό.

Συνοψίζοντας, ο Μάϊος αναμένεται αρκετά άστατος κατα περιόδους με καταιγίδες αλλά και αυξημένη την πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις με ότι συνεπάγεται αυτό για τους αγρότες και την αγροτική τους παραγωγή. Φυσικά θα υπάρχουν πολλές ημέρες με βελτιωμένο καιρό και θερμοκρασίες που θα θυμίζουν καλοκαίρι ιδιαίτερα το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *