ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Απρίλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Αξίζει να αναφερθούμε στην μακροπρόθεσμη του Μαρτίου που είχε αρκετή επιτυχία. Εντοπίσαμε με ακρίβεια τον άστατο καιρό το πρώτο δεκαήμερο με τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά της χώρας καθώς και κάποιες ημέρες με παγετό μέσα στο μήνα όπως είχαμε τονίσει.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Απρίλιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Το πρώτο μισό του μήνα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη ο καιρός θα είναι ψυχρός κατα περιόδους όπως και σε τμήματα των Βαλκανίων. Το δεύτερο μισό του μήνα ο καιρός θα γλυκάνει σε όλη την Ευρώπη και σιγά σιγά θερμότερες αέριες μάζες απο τα βορειότερα τμήματα της Αφρικής θα ξεκινήσουν να βάζουν πλώρη για τις χώρες της Μεσογείου.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Tο πρώτο δεκαήμερο ο καιρός θα είναι αρκετά ψυχρός για την εποχή και θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο έως και χειμώνα σε κάποιες περιοχές. Σταδιακά το δεύτερο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε ανοιξιάτικα επίπεδα. Το τρίτο δεκαήμερο ίσως ξεκινήσει με πτώση της θερμοκρασίας, εντούτοις σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε ανοιξιάτικα επίπεδα. Σε γενικές γραμμές το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο θα προσπαθούν θερμές αέριες μάζες να μας προσεγγίζουν απο την βόρεια Αφρική. Στο σύνολο του μήνα οι θερμοκρασίες θα βρεθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται λιγότερες βροχές απο τον μέσο όρο σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας. Σε αντίθεση με περιοχές των Βαλκανίων και της κεντρο ανατολικής Ευρώπης όπου αναμένονται αρκετές βροχές.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο θα χαρακτηριστεί με βροχές στις περισσότερες περιοχές και χιόνια σε ορεινά κεντρικής και βόρειας χώρας. Το δεύτερο δεκαήμερο θα χαρακτηριστεί απο βελτιωμένο καιρό, χωρίς όμως να λείπουν και ημέρες με τοπικές μπόρες ιδιαίτερα προς το τέλος του δεκαημέρου. Το τρίτο δεκαήμερο θα χαρακτηριστεί απο άστατο καιρό με βροχές-μπόρες αλλά και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Ο υετός στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και τοπικά ίσως λίγο πάνω απο τα κανονικά.

Συνοψίζοντας, ο Απρίλιος στην χώρα μας θα φέρει τις πολυπόθητες βροχές που δεν έφερε ο φετινός χειμώνας, αλλά και χιονοπτώσεις στα βουνά. Και τα δύο απαραίτητα για τις καλλιέργειες και τους αγρότες, αλλά και για τα δάση που αν δεν έχουν αρκετά ποσά υγρασίας το καλοκαίρι φέτος θα είναι πολύ δύσκολα απο πλευράς εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα το πρώτο δεκαήμερο, επαναφορά στα κανονικά το δεύτερο και τρίτο με κάποιες ημέρες που θα θυμίζουν έως καλοκαίρι στην νότια νησιωτική χώρα. Επίσης δεν θα απέκλεια και κατα περιόδους ημέρες με αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, λόγω των νοτιάδων στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *