ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 17/3/23

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 17/3/23

Ο Μάρτης ανέκαθεν χαρακτηριζόταν για τις απότομες μεταβολές του, το πρωί μπορεί να είχε ήλιο και το βράδυ μπορεί να έπαιζες χιονοπόλεμο!

Κάτι τέτοιο δείχουν τα προγνωστικά στοιχεία που πρίν λίγο μελέτησα και ενώ μέχρι χθές τα υψόμετρα χιονόπτωσης φαινόταν να περιοριζόταν στα 600 μέτρα στην Θεσσαλία, εντούτοις έχουμε αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα απο τα ξημερώματα της Παρασκευής 17/3 και έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας, οι χιονοπτώσεις θα κατηφορίσουν έως τα 400 μέτρα υψόμετρο, ενώ σε περιοχές της Καρδίτσας, των Τρικάλων και των Φαρσάλων πρόσκαιρα θα χιονίσει και πάνω απο τα 300 μέτρα. Οι χιονοστρώσεις θα ξεκινάνε απο τα 400 μέτρα με ένα πασπάλισμα και πάνω απο τα 600-700 μέτρα πιο αξιόλογη χιονόστρωση.

Όσοι μετακινηθείτε απο τα 500-700μ και πάνω να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πρίν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μαγνησία και το Πήλιο και εκεί έως το απόγευμα θα έχουν σταματήσει.

Επίσης να σας υπενθυμίσω οτι πολλές καιρικές μας κάμερες την Παρασκευή το πρωί θα ντυθούν στα λευκά και μπορείτε να τις δείτε όλες ζωντανά επιλέγοντας αυτή που θέλετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://meteo-thessalia.gr/kairikes-kameres/

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *