ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Μάρτιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε με την μακροπρόθεσμη του Μαρτίου, αξίζει να αναφερθούμε στην μακροπρόθεσμη του Φεβρουαρίου που πήγε άριστα. Πιο συγκεκριμένα εντοπίσαμε με μεγάλη ακρίβεια το ψυχρό πρώτο δεκαήμερο με τις ψυχρές εισβολές και τις χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο όπως και ακριβώς έγινε.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Μάρτιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Σε γενικές γραμμμές οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ κατα περιόδους ψυχρές μάζες απο την Ρωσία θα φτάνουν έως και τα Βαλκάνια και θα ρίχνουν την θερμοκρασία σε χειμωνιάτικα επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 12 ημέρες ανεμένεται πτώση της θερμοκρασίας και ψυχρός καιρός. Απο τις 13 του μήνα έως τις 18 οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή με μικρά σκαμπανεβάσματα. Το διάστημα 19 έως 25 του μήνα η θερμοκρασία θα πέσει εκ νέου και πιθανόν να επηρεαστούμε απο ρηχή ψυχρή εισβολή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου άνοδο 26-31 του μήνα. Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κλιματικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Λιγότερες αναμένονται οι βροχές αυτό το μήνα στην βορειοδυτική Ευρώπη, ενώ περισσότερες θα είναι οι βροχές στην νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Ελλάδα και Τουρκία.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 13 μέρες αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας χιονοπτώσεις, θα υπάρχουν και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Το διάστημα 14-18 του μήνα ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος. Το διάστημα 19-23 ο καιρός θα καταστεί και πάλι βροχερός με χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το διάστημα 24-31 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ίσως κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Ο υετός στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο Μάρτιος θα είναι ένας αρκετά βροχερός μήνας που τόσο έχει ανάγκη η γή καθώς περάσαμε έναν ζεστό και κυρίως ξηρο χειμώνα. Οι χιονοπτώσεις φαίνονται να περιορίζονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με μικρή πιθανότητα στην βόρεια χώρα ίσως πρόσκαιρα να δούν χιόνι κάποιες περιοχές λίγο χαμηλότερα. Η θερμοκρασία κάποιες ημέρες θα βρίσκεται σε χειμερινά επίπεδα χωρίς να αποκλείονται και ημέρες με παγετό κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *