ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Δεκέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Να αναφέρω πως η μακροπρόθεσμη του Νοεμβρίου σε γενικές γραμμές πήγε αρκετά καλά καθώς ανιχνεύσαμε την τάση για άστατο καιρό με βροχές με έμφαση στις τελευταίες ημέρες του μήνα, ενώ απο πλευράς θερμοκρασιών αυτή κυμάνθηκε κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα όπως το είχαμε αναφέρει.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Δεκέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Οι θερμοκρασίες στο σύνολο του μήνα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα κυμανθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Μόνο στην κεντρική Μεσόγειο θα είναι λίγο υψηλότερες απο τα κανονικά, ενώ στην Ρωσία και σε μεγάλο τμήμα της βόρειας Ευρώπης θα είναι αρκετά χαμηλότερες απο τα κανονικά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά επίπεδα με τάση ανόδου της θερμοκρασίας προς τις τελευταίες ημέρες της περιόδου. Το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με κανονικές θερμοκρασίες που σταδιακά το διάστημα 13-15 θα σημειώσουν άνοδο για να ξανα σημειωθεί πτώση των θερμοκρασιών τις τελευταίες ημέρες της περιόδου. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα φαίνεται να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστούμε απο 1 ή 2 ψυχρές εισβολές που θα ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια του μήνα αναμένονται αρκετά βαρομετρικά χαμηλά που θα επηρεάσουν την Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη κατα περιόδους με αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις. Λιγότερες οι βροχές και τα χιόνια στην βόρεια Ευρώπη.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας τις πρώτες ημέρες του πρώτου δεκαημέρου αναμένεται βροχερός αρχικά καιρός με σταδιακή βελτίωση και λίγα τοπικά φαινόμενα έως το τέλος της περιόδου στα προσήνεμα τμήματα και στα βορειοδυτικά. Το δεύτερο δεκαήμερο αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας, αλλά και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Το τρίτο δεκαήμερο αναμένεται αρκετά βροχέρο για το σύνολο της χώρας ενώ οι χιονοπτώσεις (που στα ορεινά θα είναι αξιόλογες) πολύ πιθανόν να σημειωθούν και σε χαμηλά υψόμετρα απο την Θεσσαλία και βορειότερα. Ο υετός θα βρεθεί στα κανονικά και σε πολλές περιοχές πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο φετινός Δεκέμβριος θα χαρακτηριστεί απο αρκετές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο πολύ πιθανόν πολλές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας και κεντρικής χώρας να ντυθούν στα λευκά. Οι θερμοκρασίες θα βρεθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με πιο κρύα περίοδο του μήνα το τρίτο δεκαήμερό του.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *