Επέλαση του χιονιά στις ανατολικές ΗΠΑ – Έρχεται “ιστορική” χιονοθύελλα στο Μπάφαλο (φωτο)

Επέλαση του χιονιά στις ανατολικές ΗΠΑ – Έρχεται “ιστορική” χιονοθύελλα στο Μπάφαλο (φωτο)

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη ιστορικά χιονοθύελλα πρόκειται να έρθει η δυτική Νέα Υόρκη, καθώς σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις σαρώνει τις τελευταίες ώρες τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πως το Μπάφαλο θα πλήξει “ιστορική” χιονόπτωση, με το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο και τον υδράργυρο να πέφτει πολύ κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, φαινόμενα τα οποία έχουν να σημειωθούν περισσότερα από 20 χρόνια.

“Η χιονόπτωση θα προκαλέσει σχεδόν μηδενική ορατότητα, δύσκολες έως αδύνατες μετακινήσεις, ζημιές στις υποδομές και θα παραλύσει τις κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο», δήλωσε την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. «Ο πολύ ψυχρός αέρας θα συνοδεύει αυτό το φαινόμενο, με θερμοκρασίες 20 βαθμούς κάτω από το κανονικό επίπεδο που προβλέπονται μέχρι το Σαββατοκύριακο”.

Δεδομένου του ποσοστού χιονόπτωσης, αναφέρει το CNN, το Μπάφαλο μπορεί να δει χιόνι ενός μήνα σε λίγες μόνο ώρες κάνοντας τον μήνα αυτό τον πιο χιονισμένο Νοέμβριο από το 2000.

Σε βίντεο που μοιράστηκε χρήστης του Twitter παρατηρείται ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που θυμίζει χιονοκαταιγίδα, καθώς ακούγονται βροντές, ενώ τα πάντα γύρω είναι ντυμένα στα “λευκά”.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να μετακινηθεί βορειότερα αργότερα απόψε. Το αεροδρόμιο του Μπάφαλο ανέφερε ισχυρή χιονόπτωση την τελευταία ώρα και ορατότητα μόλις ένα τέταρτο του μιλίου.

Σχεδόν ένα μέτρο έχει φτάσει το ύψος του χιονιού στο Orchard Park της Νέας Υόρκης, το οποίο βρίσκεται ακριβώς νότια του Μπάφαλο.

Πηγή: news247.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *