ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Νοέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Ο προηγούμενος μήνας που μας πέρασε ο Οκτώβρης κυμάνθηκε θερμοκρασιακά σε επίπεδα πάνω απο τα κανονικά ενώ οι βροχές ήταν σχεδόν μηδενικές όπως ακριβώς το είχαμε εκτιμήσει στην μακροπρόθεσμή μας με ακρίβεια 95%.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Νοέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Οι θερμοκρασίες στο σύνολο του μήνα θα βρεθούν πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ στα πολύ ανατολικά τμήματα και συγκεκριμένα σε περιοχές γύρω απο την Μαύρη Θάλασσα και στην Τουρκία οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες απο τις κανονικές.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το δεύτερο δεκαήμερο οι θερμοκρασίες και πάλι θα βρίσκονται στα κανονικά επίπεδα με πιθανότητα ελαφριάς ψυχρής εισβολής το διάστημα 16-20 του μήνα. Το τελευταίο δεκαήμερο οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και ίσως στην κεντρική και βόρεια χώρα ελαφρώς κάτω απο τα κανονικα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αυτός ο μήνας αναμένεται αρκετά βροχερός για τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Ευρώπης, λιγότερες απο τις κανονικές βροχές αναμένονται για την ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται λίγες βροχές με βελτιωμένο καιρό, το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, ενώ πιο συγκεκριμένα το διάστημα 12-13 του μήνα πιθανόν να σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, βελτίωση απο τις 14 του μήνα και πάλι αλλαγή με άστατο καιρό τις τελευταίες ημέρες του δευτέρου δεκαημέρου. Το τρίτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με άστατο καιρό αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και πιθανόν να παραμείνει άστατος σε περιοχές της δυτικής χώρας. Ο υετός στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί οριακά στα κανονικά και πολύ πιθανόν κάτω απο τα κανονικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Συνοψίζοντας ο Νοέμβρης απο πλευράς θερμοκρασιών θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις, ενώ απο πλευράς βροχών δυστυχώς μάλλον αυτές θα είναι λιγότερες απο τον μέσο όρο του μήνα. Και να σας θυμίσω πως ο Νοέμβρης είναι ο πιό βροχερός μήνας του έτους για την χώρα μας που όπως προανέφερα μάλλον δεν θα τιμήσει την φήμη του.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *