ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Οκτώβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

O μήνας που μας πέρασε ο Σεπτέμβριος βάδισε όπως το είχα εκτιμήσει δηλαδή με περιόδους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε επίπεδα καύσωνα αλλά και κάποιες μέρες με δροσερό φθινοπωρινό καιρό. Όπως ακριβώς το είχα τονίσει στην μακροπρόθεσμή μου.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Οκτώβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Στο σύνολο του μήνα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στην δυτική Ευρώπη θερμότερες αέριες μάζες απο τις ακτές της βορειοδυτικής Αφρικής θα ανεβάζουν κατα διαστήματα την θερμοκρασία. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα ψυχρότερες αέριες μάζες θα κατηφορίσουν προς την κεντρική Ευρώπη και θα ρίξουν τον υδράργυρο σε χειμωνιάτικα επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο Οκτώβρης στην χώρα μας την πρώτη του ημέρα θα κάνει ποδαρικό με πολύ υψηλές θερμοκρασίες γρήγορα όμως απο τις 2 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή απο τις 3 του μήνα και θα διατηρηθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως τις 15 του μήνα. Το διάστημα 16-20 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια χώρα. Το διάστημα 20-31 θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αρκετές βροχές αναμένονται κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα στην βόρεια Ευρώπη, αντίθετα στην νότια Ευρώπη παρόλο τις βροχές που θα σημειωθούν αυτές θα είναι λιγότερες απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Με ανομβρία θα ξεκινήσει ο Οκτώβρης με εξαίρεση την 2η ημέρα του που θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στην κεντρική και την βόρεια χώρα. Ο βελτιωμένος καιρός θα διατηρηθεί έως τις 10 του μήνα. Το διάστημα 10-15 του μήνα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και μπόρες. Απο τις 16 έως τις 21 του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Το διάστημα 22-27 ο καιρός θα καταστεί πάλι άστατος με τοπικές βροχές. Τέλος τις τελευταίες ημέρες του μήνα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στο σύνολο του μήνα ο υετός θα κυμανθεί σχετικά στα κανονικά για τα κλιματικά επίπεδα και κάτω απο αυτά στην ανατολική χώρα.

Συνοψίζοντας ο φετινός Οκτώβρης όσον αφορά τις βροχές θα είναι σχεδόν κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα, παρόλα αυτά θα σημειωθούν βροχές. Ενώ απο πλευράς θερμοκρασίας δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο ιδιαίτερα θερμό ή αντίστοιχα ψυχρό επεισόδιο, κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή στο σύνολο του μήνα με κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *