ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Σεπτέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Όπως κάνουμε κάθε φορά πριν ξεκινήσουμε την μακροπρόθεσμη για τον Σεπτέμβριο θα αναφερθούμε στην μακροπρόθεσμη του Αυγούστου που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Εντοπίσαμε με ακρίβεια την αστάθεια τις πρωτες 14 ημέρες του μήνα, όπως επίσης και την άνοδο της θερμοκρασίας στα μέσα του μήνα.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Σεπτέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ζεστός καλοκαιρινός κατα περιόδους θα είναι ο καιρός στην Μεσόγειο έως τα μισά του μήνα όπου σταδιακά θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία σε πιο φθινοπωρινά επίπεδα. Αντίθετα στην κεντρική και κυρίως στην βόρεια Ευρώπη οι θερμοκρασιές θα είναι πιο κανονικές για την εποχή και απο τα μέσα του μήνα ο καιρός θα γίνει άκρως φθινοπωρινός και στην βόρεια Ευρώπη (Φινλανδία) θα αρχίσουν και οι πρώτες χιονοπτώσεις μετα τις 15-20 του μήνα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Έως και τις 8 του μήνα οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Απο τις 9 έως και τις 14 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με το διάστημα 12-14 να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για θερμοκρασίες καύσωνα. Απο τις 15 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα συνεχιστεί έως τις 22 του μήνα και θα κυμαίνεται σε φθινοπωρινά επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Απο τις 23 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου άνοδο πιθανόν σε πιο καλοκαιρινά επίπεδα για να ξανα σημειώσει πτώση τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα κυμανθεί ελαφρώς πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια του μήνα αναμένονται αρκετές βροχές στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και ενίοτε στην δυτική, αντίθετα στην υπόλοιπη Ευρώπη οι βροχές θα κυμανθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 5 ημέρες του μήνα αναμένεται αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες, απο τις 6 του μήνα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα διατηρηθεί βελτιωμένος έως τις 15 όπου θα είναι και άκρως καλοκαιρινός. Απο τις 16 έως τις 20 του μήνα αναμένεται αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες. Απο τις 21 έως και το τέλος του μήνα ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος χωρίς να αποκλείεται αστάθεια κυρίως στα ορεινά τμήματα. Ο υετός θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και ίσως κάτω απο τα κανονικά στην βορειοανατολική χώρα.

Συνοψίζοντας ο μήνας θα ξεκινήσει με άστατο καιρό γρήγορα όμως θα έρθει το καλοκαίρι και η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά για να φτάσει πιθανόν σε επίπεδα καύσωνα το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου. Πάλι όμως θα ξανα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας απο τις 16 του μήνα σε φθινοπωρινά επίπεδα με την αστάθεια να επανέρχεται σε πολλές περιοχές της χώρας για ένα πενταήμερο. Η θερμοκρασία το τελευταίο δεκαήμερο θα σημειώσει εκ νέου άνοδο και θα φτάσει σε καλοκαιρινά επίπεδα. Με λίγα λόγια θα λέγαμε ένας Σεπτέμβριος για όλα τα γούστα που θα έχει και φθινόπωρο και καλοκαίρι!!

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *