ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Αύγουστος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Όπως κάνουμε κάθε φορά πριν ξεκινήσουμε την μακροπρόθεσμη για τον Αύγουστο θα αναφερθούμε στην μακροπρόθεσμη του Ιουλίου η οποία είχε επιτυχία 100%! Πιο συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει οτι αναμένουμε για την βόρεια κυρίως χώρα έστω μια ημέρα με έντονα φαινόμενα ικανά μέσα σε μόλις ένα 24ωρο να δώσουν τον υετό ολόκληρου του μήνα όπως και ακριβώς έγινε. Επίσης όσον άφορα τις θερμοκρασίες είχαμε επισημάνει οτι θα έχουμε ζεστό καιρό με θερμοκρασίες πάνω απο τα κανονικά επίπεδα όπως και ακριβώς έγινε.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Αύγουστο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια του μήνα θα παρατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες στην Ιβηρική και στην Ιταλία όπως επίσης στην Κύπρο και την Τουρκία όπου τα θερμά κύματα θα είναι πιο συχνά σε αυτές τις περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή με κάποιες ημέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 12 ημέρες του μήνα ο καιρός θα είναι ζεστός με περισσότερη ζέστη στην δυτική χώρα, απο τις 13 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως και τις 20 του μήνα με εξαίρεση τα δυτικά και νότια της χώρας όπου οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο υψηλότερες. Απο τις 20 έως το τέλος του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και πάλι όμως πιο ζεστός θα είναι ο καιρός στην δυτική χώρα και την Κρήτη. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα στην βόρεια Ευρώπη θα σημειωθούν αρκετές βροχές και ο καιρός εκεί συχνά θα μοιάζει φθινοπωρινός, ενώ αρκετές βροχές θα σημειωθούν και στην βόρεια Ιταλία. Λίγοτερες βροχές θα σημειωθούν στην Ιβηρική, στην Τουρκία και την Κύπρο.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας αναμένεται βελτιωμένος καιρός έως και τις 7 του μήνα, απο τις 8 αναμένεται αστάθεια πρώτα στην βόρεια και κεντρική χώρα που πιθανόν να επεκταθεί και νοτιότερα έως τις 14 του μήνα. Απο τις 15 έως τις 20 του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, απο τις 21 έως 28 του μήνα θα συνεχιστεί ο βελτιωμένος καιρός ενώ δεν αποκλείονται κάποιες ημέρες με αστάθεια στην βόρεια χώρα. Τις τελευταίες ημέρες του μήνα 29-31 πιθανόν το σύνολο της χώρας να επηρεαστεί απο βροχές και καταιγίδες.

Συνοψίζοντας ο Αύγουστος θα είναι ένας τυπικά καλοκαιρινός μήνας με ζεστό καιρό κατα περιόδους ιδιαίτερα στην δυτική και νότια χώρα, το μελτέμι όμως στο Αιγαίο θα δροσίζει τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Δεν θα λείψουν και οι μπόρες/καταιγίδες κάποιες ημέρες του μήνα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γενονός οτι δεν φαίνεται κάποιο σημαντικό επεισόδιο καύσωνα να επηρεάζει τη χώρα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *