Κορύφωση του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο – Η πιο ζεστή ημέρα στα χρονικά

Κορύφωση του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο – Η πιο ζεστή ημέρα στα χρονικά

Κορύφωση του καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε σήμερα 19 Ιουλίου 2022Για πρώτη φορά στην ιστορία των καταγραφών από τα μέσα στου 19ου αιώνα,  η θερμοκρασία αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τους 40°C.

Πιο  συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου καταγράφηκε τιμή  θερμοκρασίας 40.2°C με 14% σχετική υγρασία και ισχυρούς ανέμους με ριπές κοντά στα 50 km/h.  Επιπλέον, άλλες 2 δύο περιοχές κατέγραψαν τιμή θερμοκρασίας άνω των 40°C (μέχρι στιγμής), στο Coningsby και στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Kew στο Λονδίνο. Πολλοί ακόμη μετεωρολογικοί σταθμοί στη χώρα καταγράφουν ρεκόρ όλων των εποχών.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα (19:00 ώρα Ελλάδος) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αγγλίας (Met Office), το απόλυτο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας πλέον καταγράφεται στο Coningsby με τιμή θερμοκρασίας 40.3°C!

Πολύ σημαντικό στοιχείο, που αποδυκνύει το πόσο ακραίο ήταν το κύμα καύσωνα που έπληξε (και πλήττει ακόμη) κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πως το προηγούμενο απόλυτο εθνικό ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπεράστηκε σε περισσότερες από 30 περιοχές μέχρι στιγμής, καθώς ακόμη υπάρχουν νέα δεδομένα.

Την ίδια ώρα, στη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, η θερμοκρασία έφτασε τους 39.9°C, περίπου 2.5°C κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του 2019. Εκατομμύρια κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης επηρεάζονται από τις ακραίες θερμοκρασίες και από πολύ χαμηλής ποιότητας αέρα λόγω των υψηλών τιμών όζοντος στις μεγάλες πόλεις.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνοντας μια δωρεά/donate για το meteo-thessalia.gr το οποίο απο το 2010 σας προσφέρει συνεχή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ασφαλούς τρόπου του Paypal ή αυτόματα απο την κάρτα σας.

Πηγή: climatebook

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *