ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYΛIOY 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ IOYΛIOY 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Όπως κάνουμε κάθε φορά πριν ξεκινήσουμε στην ανάλυσή μας για τον Ιούλιο θα αναφερθούμε στην μακροπρόθεσμη του Ιουνίου, η οποία σημείωσε επιτυχία τουλάχιστον 90%, καθώς εντοπίσαμε το ένα τουλάχιστον θερμό κύμα που αναμέναμε με υψηλές θερμοκρασίες όπως επίσης και τον άστατο καιρό μέσα στο μήνα. Τέλος είχαμε τονίσει οτι ο μέσος όρος θερμοκρασίων του μήνα θα είναι πάνω απο τα κανονικά επίπεδα όπως και έγινε.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Ιούλιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Στο σύνολο του μήνα θα κυριαρχήσει ο πολύ ζεστός καιρός στην Μεσόγειο και ιδιαίτερα στα κεντρικά και δυτικότερα τμήματα αυτής (Ιταλία, Ισπανία), τα οποία θα επηρεάζονται πάρα πολύ συχνά απο θερμά κύματα απο την βόρεια Αφρική που κατα περιόδους θα είναι και ισχυρά. Ζεστός πολύ καιρός αναμένεται και στα βάθη της Ανατολής και στην Κύπρο. Αντίθετα στις χώρες γύρω απο την Μαύρη Θάλασσα παρότι θα επηρεάζεται λιγότερο απο θερμά κύματα η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή καθώς ψυχρές λίμνες θα επισκέπονται συχνά την ευρύτερη περιοχή.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις πρώτες 8 ημέρες του μήνα αναμένεται ζεστός καλοκαιρινός καιρός, απο τις 8 έως τις 15 του μήνα ψυχρότερες αέριες μάζες απο τα βόρεια Βαλκάνια θα ρίξουν σημαντικά τον υδράργυρο ίσως πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το διάστημα 15 έως και το τέλος του μήνα θα χαρακτηριστεί απο καλοκαιρινές θερμοκρασίες και πιθανόν κάποιο θερμό επεισόδιο απο την δυτική Μεσόγειο. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα κυμανθεί πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

O μήνας θα χαρακτηριστεί απο υψηλές πιέσεις (καλοκαιρία) στην κεντρική και κυρίως στην δυτική Ευρώπη, ενώ αντίθετα στην βόρεια Ευρώπη και την ανατολική (Βαλκάνια) ο καιρός θα είναι πιο άστατος με συχνές μπόρες και καταιγίδες.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας έως και τις 7 του μήνα αναμένεται καλοκαιρία, απο τις 8 του μήνα φαίνεται πως θα επηρεαστούμε απο άστατο καιρό που θα διαρκέσει εως τις 11 με 12 του μήνα με έμφαση την βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Απο τις 13 του μήνα έως και το τέλος του ο καιρός θα χαρακτηριστεί απο ηλιοφάνεια υψηλές κατα περιόδους θερμοκρασίες και πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά της βόρειας χώρας. Ο υετός στην βόρεια χώρα ίσως βρεθεί οριακά πάνω απο τα κανονικά επίπεδα και στην υπόλοιπη χώρα στα κανονικά επιπέδα.

Συνοψίζοντας ο φετινός Ιούλιος για την χώρα μας θα χαρακτηριστεί απο κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή με περιόδους που θα μας επισκέπτονται θερμά κύματα απο την κεντρική Μεσόγειο και θα ανεβάζουν την θερμοκρασία ιδιαίτερα στην δυτική Ελλάδα. Ο υετός ίσως οριακά βγεί πάνω απο τον μέσο όρο στην βόρεια χώρα, καθώς πιθανή ψυχρή λίμνη απο την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δώσει σε λίγες μόνο ώρες τον υετό ολόκληρου του μήνα!

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *