ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Απρίλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας θα αναφερθούμε εν συντομία στην μακροπρόθεσμη του Μαρτίου που είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς εντοπίσαμε τις ψυχρές εισβολές που αναμέναμε το πρώτο μισό του μήνα καθώς και τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και βόρεια χώρα. Επίσης εντοπίσαμε και την άνοδο της θερμοκρασίας σε ανοιξιάτικα επίπεδα προς το τρίτο δεκαήμερο όπως και ακριβώς έγινε.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Απρίλιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Όψιμη βαρυχειμωνιά αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη με τις θερμοκρασίες σε χειμωνιάτικα επίπεδα, το δεύτερο δεκαήμερο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα επανέλθει σε ανοιξιάτικα επίπεδα, ενώ το τρίτο δεκαήμερο πιθανόν η κεντρική και βόρεια Ευρώπη να επηρεαστεί απο νέα ψυχρή εισβολή. Στην νότια Ευρώπη και κυρίως στην Μεσόγειο θα επικρατεί ψυχρός σχετικά καιρός το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο ο καιρός θα είναι άκρως ανοιξιάτικος με πιθανές θερμές εισβολές κατα περιόδους απο τα βορειότερα τμήματα της Αφρικής.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας ενώ ο μήνας την πρώτη μέρα θα κάνει ποδαρικό με άκρως ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, εντούτοις στις 2-4του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε φθινοπωρινά επίπεδα και στην βόρεια χώρα σε χειμερινά. Απο τις 5 έως 8 του μήνα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας πιθανόν σε καλοκαιρινά επίπεδα στην νότια νησιωτική χώρα. Το διάστημα 9-15 του μήνα αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες που στην νότια χώρα θα είναι λίγο πιο ανεβασμένες. Απο τις 15 έως 20 του μήνα η θερμοκρασία στην βόρεια χώρα θα σημειώσει πτώση σε πιο φθινοπωρινά επίπεδα. Τέλος το διάστημα 20 έως 30 του μήνα θα ξεκινήσει με ψυχρό καιρό στην κεντρική και βόρεια χώρα, αλλά σταδιακά η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο απο τις 24 του μήνα σε άκρως ανοιξιάτικα επίπεδα. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί οριακά πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αναμένεται ένας αρκετά βροχερός μήνας για την δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη που στις πρώτες μέρες του θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντροβόρειας Ευρώπης. Αντίθετα στην νότια Ευρώπη και κυρίως στην Μεσόγειο οι βροχές θα είναι λιγότερες.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το διάστημα 1-3 του μήνα αναμένεται άστατος καιρός στα δυτικά και βόρεια τμήματα, 4-8 του μήνα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Το διάστημα 9-10 του μήνα αναμένεται εκ νέου άστατος καιρός. Απο τις 10 έως τις 12 του μήνα ο καιρός βελτιώνεται πρόσκαιρα, ενώ 13-16 του μήνα ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας χώρας. Το διάστημα 17-23 του μήνα αναμένεται βελτιωμένος σχετικά καιρός χωρίς όμως να λείπουν κάποιες ημέρες με άστατο καιρό και βροχές. Ουσιαστική βελτίωση αναμένεται 24-30 του μήνα με καλοκαιρία σε όλη τη χώρα και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Ο μέσος όρος υετού του μήνα θα βρεθεί κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα στην κεντρονότια χώρα και στα κανονικά επίπεδα στα βόρεια.

Με λίγα λόγια ο φετινός Απρίλιος θα χαρακτηριστεί απο αρκετές εναλλαγές. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν μέρες με ανοιξιάτικο καιρό και αρκετά ανεβασμένες θερμοκρασίες (ιδιαίτερα στην νότια νησιωτική χώρα-Κρήτη) λόγω μεταφορά θερμών αερίων μαζών απο την βόρεια Αφρική, αλλά και ημέρες με βροχές και φθινοπωρινό σκηνικό έως χειμωνιάτικο στα ορεινά τμήματα όπου δεν αποκλείονται και χιονοπτώσεις στα βουνά.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *