Ο αντίκτυπος της έκρηξης του ηφαιστείου Τόγκα στην Ελλάδα (+φωτο,βίντεο)

Ο αντίκτυπος της έκρηξης του ηφαιστείου Τόγκα στην Ελλάδα (+φωτο,βίντεο)

Ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο σημείωθηκε χθές αργά την νύχτα στην χώρα μας και πάρα πολύ σπάνιο!

Η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Τόγκα στον Νότιο Ειρηνικό είχε ώς αποτέλεσμα να ακουστεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά και να σημειωθεί σεισμική δόνηση 7,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ! Αλλά το αξιοσημείωτο είναι οτι το κρουστικό κύμα ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη και έφτασε μέχρι και την χώρα μας με αποτέλεσμα η ατμοσφαιρική πίεση να έχει διακυμάνσεις.

Πιο συγκεκριμένα στις 22:00 το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου παρατηρούμε στον μετεωρολογικό μας σταθμό στην Αγιά ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑΣ, την απότομη άνοδο της ατμοσφαιρικής πίεσης κατα 1 μονάδα (hpa) και απότομη πτώση στις 23:00 κατα 2 μονάδες (hpa). Το ίδιο έγινε και τα ξημερώματα σήμερα στις 02:00 όπου πάλι είχαμε απότομη άνοδο κατα 2 μονάδες και πτώση στις 02:30 κατα 3 μονάδες (hpa).

Και να σκεφτεί κανείς πως τα νησία Τόγκα απέχουν απο την χώρα μας 18.000 χιλιόμετρα!! Χθές τόνισα σε μια δημοσίευσή μου στο facebook, πως ο καιρός είναι ζωντανός οργανισμός και αυτό ακριβώς παρατηρούμε σήμερα με αυτή την έκρηξη η οποία είναι ικανή να αλλάξει έστω και πρόσκαιρα πολλούς παράγοντες στην πρόγνωση ακόμη και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο απο την ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου

 

Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *