Έντονες βροχές και μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική Θεσσαλία το Σάββατο 11/12/2021 (+Χάρτες)

Έντονες βροχές και μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική Θεσσαλία το Σάββατο 11/12/2021 (+Χάρτες)

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με το κέντρο του στη νότια Ιταλία το μεσημέρι του Σάββατου με τα μέτωπα κακοκαιρίας που το συνοδεύουν θα προκαλέσει έντονες βροχές και μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Θεσσαλίας το Σάββατο 11/12/2021.


Οι μετεωρολογικές συνθήκες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα είναι κατάλληλες για τη δημιουργία έντονης δυναμικής αστάθειας πάνω από την οροσειρά της Πίνδου, όπου οι ανοδικές κινήσεις επιταχύνονται από την ύπαρξη της οροσειράς.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην αρχή του Σαββάτου πάνω από τα 1800 μέτρα και σταδιακά μέχρι το βράδυ οι έντονες χιονοπτώσεις θα κατέλθουν στα 1400 μέτρα.
Οι εκτιμήσεις για τα ύψη βροχής του 24-ώρου τριών προγνωστικών μοντέλων συγκλίνουν και μας δείχνουν ότι πιθανόν στα ορεινά και ημιορεινά της Πίνδου να πέσουν πάνω από 90 χιλιοστά βροχής σε χρονικό διάστημα 21 ωρών από τις 2:00 μέχρι τις 23:00 της 11/12/2021.



Για οποιοδήποτε νεώτερο τροποποιημένο προγνωστικό στοιχείο θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.  Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: Met Office, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *