ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Νοέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας για τον Νοέμβριο όπως κάνουμε πάντα θα αναφερθούμε εν συντομία στην προηγούμενη μακροπρόθεσμή μας δηλαδή αυτή του Οκτωβρίου. Ανιχνεύσαμε με μεγάλη ακρίβεια τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην ανατολική χώρα, ενώ όσον αφορά τον υετό ήταν σωστή η πρόβλεψή μας για τοπικές βροχές, αλλά δεν ανιχνεύσαμε οτι οι βροχές θα είναι περισσότερες απο τον μέσο όρο του μήνα. Οπότε μπορούμε να πούμε πως κατα 70% η μακροπρόθεσμή μας ήταν σωστή.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Νοέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται υψηλότερες απο τις κανονικές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης ενώ αντίθετα στην ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ρωσία αναμένονται χαμηλότερες θερμοκρασίες απο τον μέσο όρο που κατα περιόδους θα επηρεάζουν και την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τουλάχιστον 8-10 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα, το δεύτερο δεκαήμερο ενώ θα ξεκινήσει με υψηλές θερμοκρασίες σταδιακά πιθανή ψυχρή εισβολή απο τα βορειοανατολικά και την Μαύρη Θάλασσα θα ρίξει σημαντικά τον υδράργυρο σε χειμερινά επίπεδα. Το τρίτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και προς το τέλος του μήνα πιθανή ψυχρή εισβολή με πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα. Τέλος ο μέσος όρος του μήνα θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ίσως οριακά λίγο πάνω απο τα κανονικά σε κάποιες περιοχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αρκετές αναμένονται οι βροχές που θα σημειωθούν στην κεντρική και βορειοδυτική Ευρώπη όπως βλέπετε και στον αποκλειστικό μας χάρτη, ενώ πολύ λιγότερες απο τον μέσο όρο του μήνα αναμένονται οι βροχές για την νοτιοανατολική Ευρώπη. Στα υπόλοιπα τμήματα ο υετός που θα σημειωθεί θα βρίσκεται μέσα στα κλιματικά επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα με εξαίρεση στις 2/11 που αναμένεται ένα πέρασμα βροχών απο την χώρα μας, δεν αναμένονται βροχές και θα κυριαρχήσει η ξηρασία. Το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό αλλά απο τις 14 του μήνα αναμένονται βροχές με έμφαση τα δυτικά τμήματα της χώρας. Το τρίτο δεκαήμερο αναμένονται αρκετές βροχές στο σύνολο της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ο υετός θα είναι κάτω απο τα κλιματικά στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα ενώ στα υπόλοιπα τμήματα στα κανονικά επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο φετινός Νοέμβριος θα ξεκινήσει με αρκετά ανεβασμένες θερμοκρασίες που θα μας κάνει να βγάλουμε τα κοντομάνικα απο τις ντουλάπες, σταδιακά όμως απο τα μέσα του μήνα και μετά οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα αρχίσουν να κάνουν και την εμφάνισή τους ψυχρές εισβολές απο την βόρεια Ευρώπη. Όσον αφορά τον υετό, αναμένεται ξηρασία έως τα μέσα του μήνα και σταδιακά απο εκεί και μετά και ιδιαίτερα στο τρίτο δεκαήμερο θα έχουμε αρκετές βροχές στην χώρα, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα αρχίσουν να κατεβαίνουν και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *