ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΤΟΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (+χάρτης)

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΤΟΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (+χάρτης)

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία (Τρίτη βράδυ 7/9), αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού κατα τη διάρκεια της Τετάρτης και ιδιαίτερα της Πέμπτης στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική-βόρεια Εύβοια και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, γι’αυτό προχωράμε και στην έκδοση έκτακτου δελτίου.

Πιο συγκεκριμένα στις παραπάνω περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται απο ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Θα πρέπει οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και περισσότερο οι κάτοικοι της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, όπου υπάρχουν μεγάλες καμένες εκτάσεις, στις οποίες πολύ πιθανόν να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ποταμών. Επίσης συστήνουμε στους κατοίκους να πάρουν μέτρα προφύλαξης και να ελέγξουν τις υδρορροές αν λειτουργούν κανονικά και αν είναι καθαρισμένα τα φρεάτια μπροστά απο τα σπίτια τους. Όπως επίσης κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων θα πρέπει να περιορίζονται οι μετακινήσεις ή αν είναι δυνατόν να αποφεύγονται.

ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 09:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στον παρακάτω ενδεικτικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης βλέπετε τα εκτιμώμενα χιλιοστά που αναμένονται για τις προαναφερθείσες περιοχές και για τις 2 ημέρες.

Επειδή τα προγνωστικά στοιχεία μεταβάλλονται συνεχώς αν κριθεί απαραίτητο το παρόν έκτακτο δελτίο θα ανανεωθεί.

Πηγή χάρτη: weather.us

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης & Κωνσταντινος Δανιήλ Μαθηματικός-Μετεωρολόγος.

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *