ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Σεπτέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε με την εκτίμησή μας θα πρέπει να αναφέρουμε οτι η μακροπρόθεσμή μας για τον Αύγουστο είχε επιτυχία τουλάχιστον 85%, καθώς ανιχνεύσαμε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την μεγάλη ανομβρία στο ξεκίνημά του, ενώ είχαμε τονίσει οτι η αστάθεια θα αυξηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα ιδιαίτερα απο την Θεσσαλία και βορειότερα με μπόρες και καταιγίδες όπως και ακριβώς έγινε!

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Σεπτέμβριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Σταδιακά θα αρχίσει να φθινοπωριάζει στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με την θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση σε φθινοπωρινά επίπεδα. Αντίθετα στην νότια Ευρώπη και συγκεκριμένα στις χώρες της Μεσογείου παρόλο που θα υπάρχουν ημέρες με φθινοπωρινό καιρό, δεν θα λείψουν κατα διαστήματα και θερμά κύματα απο τις ακτές της βορείου Αφρικής που θα ανεβάζουν την θερμοκρασία σε καλοκαιρινά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμαίνεται σε φθινοπωρινά επίπεδα, το δευτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με σχετικά ψυχρό καιρό ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια χώρα αλλά σταδιακά απο τις 15-16 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο σε καλοκαιρινά επίπεδα καθώς θα μας προσεγγίσουν θερμότερες μάζες απο την βόρεια Αφρική. Το τελευταίο δεκαήμερο θα έχουμε σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας απο φθινοπωρινά επίπεδα σε καλοκαιρινά. Ο μέσος όρος του μήνα θα κυμανθεί στα κανονικά επίπεδα και μόνο στην νότια νησιωτική χώρα λίγο πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Αρκετές οι βροχές που θα σημειωθούν αυτό το μήνα στην βόρεια κυρίως Ευρώπη και στην κεντρική Μεσόγειο. Ενώ σε περιοχές της Σκανδιναβίας θα ξεκινήσουν και τα πρώτα χιόνια της σεζόν. Στα υπόλοιπα τμήματα οι βροχές θα είναι κοντά στα κλιματικά επίπεδα και μόνο στα πολύ ανατολικά τμήματα και συγκεκριμένα στην Τουρκία οι βροχές θα είναι πολύ λίγες και κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα η αστάθεια θα πάρει το πάνω χέρι βάζοντάς μας για τα καλά σε φθινοπωρινό κλίμα, με βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες ιδιαίτερα στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα που πιθανόν να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους. Το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με άστατο καιρό έως και τις 14-15 του μήνα με βροχές και καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και η αστάθεια θα περιοριστεί. Το τρίτο δεκαήμερο θα χαρακτηριστεί απο βελτιωμένο καιρό με την αστάθεια να εντοπίζεται κυρίως στα ορεινά τμήματα της χώρας. Ο υετός θα βρεθεί πάνω απο τα κανονικά επίπεδα στην δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, κάτω απο τα κανονικά στο ανατολικό Αιγαίο και στα κανονικά επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα.

Με απλά λόγια ο φετινός Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας που θα θυμίζει λίγο απο φθινόπωρο και λίγο απο καλοκαίρι. Αρκετές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα το πρωτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Αρκετές βροχές θα σημειωθούν και στην κεντρική και βόρεια χώρα και λιγότερες στην νότια ηπειρωτική χώρα. Ενώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο του μήνα ο καιρός θα θυμίσει καλοκαίρι με την ηλιοφάνεια να επιστρέφει και την αστάθεια να περιορίζεται κυρίως σε ορεινά τμήματα, όχι όμως οτι δεν θα έχουμε και τοπικές βροχές και σε πεδινά τμήματα.

**Δεν θα απέκλεια την δημιουργία medicane (Μεσογειακού κυκλώνα) μέσα στον μήνα, καθώς οι θάλασσες είναι πολύ ζεστές και έχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να συμβεί. Βέβαια κανείς δεν το γνωρίζει αν συμβεί, αλλά αφού υπάρχει αυτή η πιθανότητα απο κάποια προγνωστικά δεδομένα αξίζει να το αναφέρουμε.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *