Σε ποιες περιοχές της χώρας μας θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες το διήμερο 20&21/8/2021 (+Χάρτες)

Σε ποιες περιοχές της χώρας μας θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες το διήμερο 20&21/8/2021 (+Χάρτες)

Η κυματική κοιλάδα της μέσης ατμόσφαιρας (trough) που θα γεννηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 20/8/2021 στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και θα αρχίσει να δημιουργεί συνθήκες αστάθειας στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα το διήμερο 20&21/8/2021.


Έτσι, τις θερμές και πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 20/8 οι υποψήφιες περιοχές στις οποίες αναμένουμε να δημιουργηθούν τοπικές καταιγίδες είναι η δυτική, κεντρική Μακεδονία και η δυτική-κεντρική Πελοπόννησος.


Τις θερμές και πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 21/8/2021 αναμένονται τοπικές καταιγίδες να αναπτυχθούν σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Ηπείρου, της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου, όπως φαίνεται στους παρακάτω χάρτες.
Το τμήμα της χώρας μας στο οποίο υπάρχουν πιθανότητες να αναπτυχθούν τοπικές καταιγίδες το Σάββατο 21/8/2021 είναι χρωματισμένο στον παρακάτω χάρτη με το κίτρινο χρώμα.


Οι μεγαλύτερες πιθανότητες εντοπίζονται στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο.
Για τη Θεσσαλία οι πιο πιθανές περιοχές δημιουργίας τοπικών καταιγίδων είναι τα ορεινά-ημιορεινά της Πίνδου και της βόρειας Θεσσαλίας.
Λίγο μικρότερες πιθανότητες υπάρχουν για τα πεδινά της δυτικής Θεσσαλίας κοντά στην οροσειρά της Πίνδου και τα βόρεια πεδινά του νομού Λάρισας και ακόμα μικρότερες για την κεντρική Θεσσαλία.
Να τονίσουμε ότι στις περιοχές ανάπτυξης τοπικών καταιγίδων είναι πολύ πιθανό να έχουμε μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα, πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ριπαίους ανέμους και μεμονωμένες χαλαζοπτώσεις.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πηγές: ECMWF, WeatherOnline

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *