Η θεομηνία που έπληξε τη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης 11/8/21 (φωτο+βίντεο)

Η θεομηνία που έπληξε τη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης 11/8/21 (φωτο+βίντεο)

Πολύ ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης στην πόλη της Λάρισας που είχε ώς αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές ζημιές. Όσοι είχατε διαβάσει τις αναλυτικές μας προγνώσεις γνωρίζατε για την αλλαγή αυτήν και δεν σας έπιασε στον ύπνο!

Πιό αναλυτικά, μεγάλο κύτταρο καταιγίδας που δημιουργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, κινήθηκε γρήγορα νότια νοτιοανατολικά, ενισχύθηκε και σάρωσε περιοχές βόρεια της Λάρισας (Ελασσόνα) και φυσικά την πόλη της Λάρισας με πολύ ισχυρούς ριπαίους ανέμους και ισχυρή βροχή, ενώ είχαμε και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μόλις η καταιγίδα έφτασε στο εσωτερικό της πεδιάδας και συγκεκριμένα στην Λάρισα, απλώθηκε και έφτασε έως την Μαγνησία και τα Φάρσαλα.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης αυτής καταιγίδας δεν ήταν τόσο τα ποσά βροχής που έπεσαν, όσο οι ηλεκτρικές εκκενώσεις (αστραπές) και οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι που έφτασαν ακόμα και μέσα στην πόλη της λάρισας τα 93χλμ/ώρα που ισοδυναμούν με 10 μποφόρ! Ο μετεωρολογικός μας σταθμός στην περιοχή Χαραυγή Λάρισας κατέγραψε αυτή την ριπή που αποτελεί και την πιο ισχυρή ριπή ανέμου που καταγράφηκε απο οποιονδήποτε άλλο σταθμό της πόλης. Αυτό δείχνει το πόσο τοπικά είναι τα φαινόμενα όταν έχουμε μπουρίνια-καταιγίδες και κυρίως πόσο δύσκολο είναι να γνωρίζει ένας προγνώστης που θα βγεί μια καταιγίδα, πράγμα που όπως σας λέω εδώ και χρόνια είναι αδύνατον!

Επίσης το γεγονός οτι υπάρχει ο σταθμός μας νότια της πόλης στην Χαραυγή, αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι στο σημείο που είναι τοποθετημένος σύμφωνα και με τις μετρήσεις που μας δίνει ,όταν άλλοι σταθμοί δεν πήραν χαμπάρι απο αυτές τις δυνατές ριπές που σημειώθηκαν χθές το βράδυ την ώρα του μπουρινιού. Ζωντανά τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού Χαραυγής 24 ώρες το 24ωρο μπορείτε να βλέπετε ΕΔΩ

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν και στην πολύπαθη Εύβοια, οι οποίες και βοήθησαν σημαντικά στο να σβηστούν οι φωτιές.

Στην παρακάτω χθεσινή εικόνα του δορυφόρου sat24 βλέπετε το νεφικό σύστημα που επηρέασε την ανατολική πλευρά της Πίνδου, δηλαδή δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία την ώρα που στην Λάρισα σημειωνόταν οι έντονες βροχές!

Ο συνεργάτης μας Βησσαρίων Μπακάλης κατέγραψε τις ζημιές που προκλήθηκαν στην πόλη μετά το μπουρίνι, με δέντρα να σπάνε και να ξεριζώνοται, κεραμίδια να φεύγουν απο τις σκεπές, αρκετές ζημιές παρατηρήθηκαν σε τζαμαρίες καταστημάτων που έσπασαν, ενώ αναποδογύρισαν μέχρι και νταλίκες! Το αποκλειστικό βίντεο την ώρα της καταιγίδας πραγματικά δείχνει την ένταση των φαινομένων!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΡΑΥΓΗΣ

  • ΧΑΡΑΥΓΗ-ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ

 

Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *