Καυτή ημέρα και η 4η Αυγούστου του 2021 στην Θεσσαλία. Η καταγραφή των μέγιστων θερμοκρασιών

Καυτή ημέρα και η 4η Αυγούστου του 2021 στην Θεσσαλία. Η καταγραφή των μέγιστων θερμοκρασιών

Συνεχίζεται για 7η συνεχόμενη ημέρα ο καύσωνας στην Θεσσαλία με τις μέγιστες θερμοκρασίες να είναι κατά πολύ λίγο, περίπου 0,5 έως 1 βαθμό Κελσίου χαμηλότερες από τις αντίστοιχες χθεσινές.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα 4/8/2021 στην Θεσσαλία.

Το ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη θα διέλθει την Πέμπτη 5/8/2021 από τα κεντρικά και βόρεια Βαλκάνια, φέρνοντας την Παρασκευή 6/8/2021 την πολυπόθητη δροσιά στην Θεσσαλία καθώς και στην υπόλοιπη χώρα μας.
Παράλληλα ο ισχυρός υποτροπικός αεροχείμαρρος στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την χώρα μας (όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη), θα δημιουργήσει τις κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες για έντονες ριπές δυτικού-βορειοδυτικού ανέμου στην Θεσσαλία, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή 6/8/2021.

Για αυτό τον λόγο απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους μας για την αποφυγή πυρκαγιών, οι οποίες ευνοούνται από τον παρατεταμένο καύσωνα και την ξηρασία.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για να μαθαίνετε πρώτα από όλους τα πάντα γύρω από τον καιρό και την εξέλιξη του υπεύθυνα και αξιόπιστα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *