Προτεινόμενες αγροτικές εργασίες την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου του 2021(+Χάρτες)

Προτεινόμενες αγροτικές εργασίες την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου του 2021(+Χάρτες)

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα λάβει χώρα μια μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς τα Βαλκάνια.

Έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην χώρα μας θα είναι ο πολύ ζεστός και ξηρός καιρός, με έντονη ηλιοφάνεια, απουσία βροχών και το μελτέμι στο Αιγαίο με αυξομειώσεις.


Μάλιστα από την Τετάρτη η δυτική Ελλάδα και οι περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδα, οι οποίες βρίσκονται μακριά από την θάλασσα, εισέρχονται σε κλοιό καύσωνα με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30/7/2021 στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές να φθάνουν και πολύ πιθανόν να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Με βάση αυτά τα προγνωστικά στοιχεία προτείνουμε στους βαμβακοπαραγωγούς να προχωρήσουν σε άρδευση των βαμβακοφυτειών τους, λόγω της ξηρασίας και της μεγάλης εξάτμισης που θα έχουν διάρκεια.
Στους καλλιεργητές του τριφυλλιού προτείνουμε μετά το Σάββατο 24/7/2021 να κόψουν τα τριφύλλια τους, τα οποία έχουν φτάσει στο στάδιο της κοπής.

Πηγές: ECMWF, Tropical Tidbits

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *