ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε με την εκτίμησή μας θα πρέπει να αναφέρουμε οτι σε ένα ποσοστο 70-80% η μακροπρόθεσμη που εκδώσαμε για τον Ιούνιο πήγε αρκετά καλά, καθώς ανιχνεύσαμε την έντονη αστάθεια όπως ακριβώς και σημειώθηκε. Στο μόνο που δεν πετύχαμε ήταν πως δεν αναμέναμε κανένα επεισόδιο καύσωνα, ενώ σημειώθηκαν 2 επεισόδια καύσωνα κατα τη διάρκεια του Ιουνίου.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Ιούλιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την Μεσόγειο και ιδιαίτερα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, δυτική και νότια Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία όπου θα σημειωθούν και κύματα καύσωνα. Θερμά κύματα θα απασχολούν κατα διαστήματα και την υπόλοιπη κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Πιό ψυχρός ο καιρός σε περιοχές γύρω απο την Μαύρη Θάλασσα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη μέρα του Ιουλίου θα χαρακτηριστεί απο σημαντικό καύσωνα και πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σταδιακά όμως απο τις 2 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει πιο αισθητή στις 4-5 του μήνα. Το διάστημα 6-13 του μήνα υψηλές θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στην δυτική και νότια χώρα, την ίδια ώρα που στην ανατολική ηπειρωτική χώρα το βόρειο ρεύμα θα κρατάει την θερμοκρασία σε πιό δροσερά επίπεδα. Απο τις 14 έως τις 17 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Απο τις 18 έως τις 23 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα δροσίσει αρκετά σε όλες τις περιοχές γύρω απο το Αιγαίο. Το διάστημα 23 έως και 31 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο. Τέλος ο μέσος όρος του μήνα θα βρεθεί πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στην δυτική και νότια χώρα, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα κοντά στα κανονικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Το κύριο χαρακτηριστικό του μήνα θα είναι οι αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν στην κεντρική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Βαλκανική με δυνατά μπουρίνια που πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα, σε αντίθεση με την νοτιοδυτική και βόρεια Ευρώπη όπου οι βροχές θα είναι λιγότερες απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα σημειωθεί αστάθεια που ίσως να είναι έντονη στην κεντρική και βόρεια χώρα με καταιγίδες (μπουρίνια) που θα συνοδεύονται πιθανόν απο χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους. Το δεύτερο δεκαήμερο αν και πιο περιορισμένη η αστάθεια πάλι όμως δεν θα λείψουν ημέρες με μπόρες και καταιγίδες απο το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα. Τέλος στην αρχή του τρίτου δεκαημέρου θα συνεχιστεί η αστάθεια στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και σταδιακά θα περιοριστεί στα ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Με λίγα λόγια ο Ιούλιος θα είναι ένας μήνας με πολλές εναλλαγές, αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα που θα δίνει την σκυτάλη σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και πάλι σε ημέρες με καταιγίδες και μπουρίνια που ίσως να δημιουργήσουν προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες. Πιό ζεστός ο καιρός στην δυτική και νότια Ελλάδα με πιο συχνά θερμά κύματα και ξηρό καιρό.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *