Ενημέρωση των αγροτών για την εξέλιξη του καιρού και τον προγραμματισμό των εργασιών τους (+Χάρτες)

Ενημέρωση των αγροτών για την εξέλιξη του καιρού και τον προγραμματισμό των εργασιών τους (+Χάρτες)

“Το σχεδόν στάσιμο χαμηλό της ανώτερης ατμόσφαιρας πάνω από την Μαύρη Θάλασσα θα επιμηκύνει τη διάρκεια του άστατου καιρού στην χώρα μας, όμως σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και κυρίως στα ορεινά, μεταφέροντας ασταθείς αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια προς την χώρα μας”.

Η διάρκεια της αστάθειας εκτιμάται περίπου μέχρι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 21/6/2021.
Οι εναλλαγές των προγνωστικών μοντέλων καθιστούν την πρόγνωση του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος ευμετάβλητη.

Για αυτό το λόγο θα εστιάσουμε στα βασικά χαρακτηριστικά της πρόγνωσης, συνεκτιμώντας το σύνολο των προγνωστικών μοντέλων.
Έτσι, από την Πέμπτη 17/6/2021 μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για τοπικές βροχές και θερμοδυναμικές καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας τις θερμές και πρώτες βραδινές ώρες των προαναφερόμενων ημερών.
Επίσης υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά πεδινά της χώρας μας, κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Χαλκιδικής και της Πελοποννήσου.



Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα προγνωστικά δεδομένα προτείνουμε στους αγρότες με καλλιέργειες τριφυλλιού να προχωρήσουν σε κοπή του τριφυλλιού από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και μετέπειτα.
Επίσης, προτείνουμε στους αμπελουργούς για να μην ραντίζουν συνέχεια τα αμπέλια τους, να προγραμματίσουν τον ψεκασμό των αμπελιών τους, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο μετά τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για αξιόπιστη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Πηγές: ECMWF, Tropicaltidbits, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *