ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούνιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Ιούνιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα υψηλές θερμοκρασίες θα απασχολήσουν κατα διαστήματα την νοτιοδυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα τις χώρας Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και κατα διαστήματα και την Ιταλία, όπως επίσης στις Σκανδιναβικές χώρες. Αντίθετα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια θα επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες απο τον μέσο όρο και ο καιρός θα είναι πιο δροσερός.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας οι πρώτες 6 ημέρες του μήνα θα χαρακτηριστούν απο θερμοκρασίες χαμηλότερες του μέσου με αρκετά δροσερό για την εποχή καιρό. Απο τις 7 έως τις 15 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το διάστημα 16-22 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο όχι όμως σε επίπεδα καύσωνα. Απο τις 23 έως τις 30 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ο μέσος όρος του μήνα θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά στην κεντρική και βόρεια χώρα πιθανόν να βρεθεί ελαφρώς κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Το κύριο χαρακτηριστικό του μήνα θα είναι οι αρκετές βροχές/καταιγίδες στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όπως επίσης σε Ισλανδία και Σκανδιναβικές χώρες. Σε αντίθεση με την δυτική, κεντρική και νοτιοδυτική Ευρώπη που θα διάγουν συνθήκες ξηρασίας χωρίς όμως να λείπουν και κάποιες ημέρες με αστάθεια και μπόρες.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα έχουμε αστάθεια κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της χώρας και κατα περιόδους σε πεδινές περιοχές. Το δεύτερο δεκαήμερο η αστάθεια θα γίνει ακόμη εντονότερη ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια χώρα με μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Το τρίτο δεκαήμερο του μήνα πάλι θα υπάρχει αστάθεια κατα περιόδους με έμφαση στην κεντρική και βόρεια χώρα με βροχές και καταιγίδες και ψυχρό για την εποχή καιρό.

Με λίγα λόγια ο φετινός Ιούνιος θα χαρακτηριστεί απο άστατο καιρό κατα περιόδους ιδιαίτερα απο το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα με αρκετές μπόρες και καταιγίδες αλλά και ψυχρό καιρό. Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι πιο καλοκαιρινός ο καιρός με αστάθεια και εκεί κατα περιόδους αλλά πιο σπάνια. Χαρακτηριστικό για τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα είναι ο δεν φαίνεται κανένα επεισόδιο καύσωνα στη χώρα. Καλό θα είναι οι αγρότες να προγραμματίσουν τις δραστηριότητές τους για την καλύτερη απόδοση των καλλιεργειών τους με το μικρότερο κόστος.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com

 

 

 

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *