Εικόνες μέσα από την καρδιά ενός ανεμοστρόβιλου (video)

Εικόνες μέσα από την καρδιά ενός ανεμοστρόβιλου (video)

Ο αμερικανός Μπράιαν Έμφινγκερ έχει χόμπι την εκ του σύνεγγυς παρατήρηση καταιγίδων, είναι ένας από τους αποκαλούμενους «κυνηγούς καταιγίδων». Πριν από λίγα 24ωρα ο Εμφινγκερ πήρε στο… κατόπι έναν ανεμοστρόβιλο κοντά στην πόλη Γιαζού στον Μισισιπή. Όπως συμβαίνει συνήθως ο Έμφινγκερ κατέγραφε εικόνες του ανεμοστρόβιλου από όσο πιο κοντά ήταν εφικτό. Όμως η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει νέες δυνατότητες σε όσους ασχολούνται με αυτό το επικίνδυνο χόμπι.

Ο Εμφινγκερ έστειλε μέσα στον ανεμοστρόβιλο ένα drone με τον ίδιο να κρατάει απόσταση ασφαλείας από αυτόν. Αν και το drone όπως ήταν και το πιθανότερο δεν κατάφερε τελικά να επιβιώσει εντούτοις πρόλαβε να καταγράψει εικόνες από την καταστροφή που προκαλούσε ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμα του. Όσες εικόνες πρόλαβε το drone να μεταδώσει στην σχετική εφαρμογή ο Εφινγκερ τις μετέτρεψε σε ένα βίντεο το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα.

Το βίντεο αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο αυτό που τρεις λέξεις ονομάζουμε «μανία της φύσης». Οι σκηνές από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου μέσα από ένα δάσος είναι εντυπωσιακές αλλά και πραγματικά μοναδικές. Η χρήση των drones σε φυσικά φαινόμενα όπως ηφαιστειακές εκρήξεις ή καταιγίδες εκτός από το οπτικό θέαμα που παρουσιάζουν βοηθούν και τους επιστήμονες να δουν εικόνες από φυσικά φαινόμενα που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να έχουν στην διάθεση τους βοηθώντας τους έτσι να τα κατανοήσουν καλύτερα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *