ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Μάϊος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυση μας θα πρέπει να αναφέρουμε οτι η μακροπρόθεσμή μας για τον Απρίλιο για ακόμη μια φορά είχε μεγάλη επιτυχία (τουλάχιστον 90%), καθώς ανιχνεύσαμε και προβλέψαμε έγκυρα και έγκαιρα τις θερμές εισβολές με έμφαση στην νότια χώρα και τον ψυχρό καιρό στην βόρεια χώρα όπως και ακριβώς συνέβη.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Μάϊος με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο χαμηλές θερμοκρασίες στην βόρεια Ευρώπη ιδιαίτερα το πρώτο 15ήμερο, ενώ το δεύτερο 15ήμερο η θερμοκρασία σταδιακά θα ανέβει θα υπάρχουν όμως και ψυχρά διαστήματα. Σε αντίθεση με την νότια Ευρώπη και την Μεσόγειο όπου ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο υψηλές θερμοκρασίες κατα περιόδους, λόγω των θερμών κυμάτων που θα φτάνουν στις Μεσογειακές χώρες κατα περιόδους απο τα βορειότερα τμήματα της Αφρικής ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε καλοκαιρινά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες 5 ημέρες του μήνα θα χαρακτηριστούν απο υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στις 6 του μήνα και εκ νέου άνοδος 7-8 του μήνα κυρίως στην νότια χώρα. Το διάστημα 10-20 του μήνα αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες ίσως λίγο πάνω απο τα κανονικά επίπεδα, αλλά στην ανατολική χώρα αναμένεται πιό δροσερός καιρός λόγω του βορείου ρεύματος που θα κρατά τις υψηλές θερμοκρασίες μακριά. Απο τις 20 έως τις 31 του μήνα αναμένεται ζεστός καιρός καλοκαιρινός ιδιαίτερα στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας ολόκληρου του μήνα θα βρεθεί τουλάχιστον 1-1,5 βαθμό πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Το κύριο χαρακτηριστικό του μήνα θα είναι οι χαμηλές πιέσεις στην δυτική και κυρίως στην βόρεια Ευρώπη που θα έχουν ως αποτέλεσμα τις πολλές βροχές σε Αγγλία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Φινλανδία και σε περιοχές της κεντρικής Ευρώπης. Αντίθετα στα νότια τμήματα και στις χώρες που βρέχονται απο την Μεσόγειο θάλασσα θα δέχονται πολύ λίγες βροχές κάτω απο τον μέσο όρο και θα κυριαρχεί η ξηρασία και η ηλιοφάνεια. Οι χώρες αυτές είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Αλβανία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Τουρκία και η Κύπρος.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα χαρακτηριστεί απο καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τις 4 πρώτες ημέρες του μήνα, δεν αποκλείεται στις 5-6 και 7-8 του μήνα στην βόρεια μόνο χώρα να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Το δεύτερο δεκαήμερο θα συνεχιστεί ο άνομβρος καιρός με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν πάλι μπόρες ή καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το τρίτο δεκαήμερο αυξάνεται η πιθανότητα να σημειωθούν γενικευμένες βροχές και σε άλλα τμήματα της χώρας. Ο μέσος όρος του μήνα θα βρεθεί κάτω απο τα κανονικά επίπεδα καθώς οι βροχές θα είναι πολύ λίγες.

Με λίγα λόγια ο φετινός Μάϊος θα είναι ένας ξηρός μήνας με λίγες βροχές κυρίως στην βόρεια χώρα με την μορφή αστάθειας (μπόρες-καταιγίδες), όπως έχουμε τους ανοιξιάτικους-καλοκαιρινούς μήνες, και η θερμοκρασία θα βρίσκεται κατα περιόδους σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οπότε οι αγρότες να προετοιμάζονται για αρκετά ποτίσματα στις καλλιέργειές τους.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *