Αυτή είναι η υψηλότερη και πιο επικίνδυνη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο (φωτο)

Αυτή είναι η υψηλότερη και πιο επικίνδυνη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο (φωτο)

Οι καταρράκτες Βικτωρίας στη Ζάμπια, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά φυσικά θεάματα στον κόσμο, ενώ από το 1989 έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το τοπίο συγκλονίζει τον επισκέπτη, μεταξύ Ζάμπιας και Ζιμπάμπουε, προκαλώντας δέος και θαυμασμό με την επιβλητικότητά του, καθώς το μέγιστο ύψος των νερών του ποταμού Ζαμβέζη που χύνεται σε ένα βάραθρο 1.708 μέτρων φτάνει ακόμη και τα 108 μέτρα, ενώ ο όγκος του νερού που πέφτει φτάνει κατά μέσο όρο τα 108 κυβικά μέτρα/ δευτερόλεπτο.

Κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων το σύννεφο που σηκώνεται από την ορμητική πτώση των νερών φτάνει ακόμη και τα 400 μέτρα, ενώ αυτό το ιδιαίτερο υπερθέαμα γίνεται ορατό και από απόσταση 50 χλμ.

Σε αυτό το μοναδικό, από φυσικής άποψης ομορφιάς μέρος, συναντάται και η ψηλότερη και πιο επικίνδυνη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο, γνωστή και ως «πισίνα του διαβόλου». H φυσική πισίνα που έχει δημιουργηθεί μετά από χιλιάδες χρόνια διάβρωσης, στο σημείο που ξεκινούν οι καταρράκτες έχει ένα φυσικό φράγμα από βράχο, εμποδίζοντας τον οποιοδήποτε από το να πέσει στο βάραθρο, απολαμβάνοντας έτσι το κολύμπι του με ασφάλεια σε ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του κόσμου.

Το κολύμπι στην άκρη ενός από τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Γης είναι μια από τις πιο συναρπαστικές, τρελές και εκπληκτικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ποτέ κανείς στην ζωή του. Όταν το νερό των καταρρακτών φτάσει μέχρι ένα συγκεκριμένο επίπεδο, λίγο πριν το βάραθρο της πτώσης των 100 μέτρων δημιουργείται αυτή η μικρή πισίνα, που δίνει τη δυνατότητα στους τολμηρούς επισκέπτες να κολυμπήσουν στο χείλος των καταρρακτών.

Το σημείο όπου η αδρεναλίνη χτυπάει πραγματικά κόκκινο είναι το σημείο στην άκρη της πισίνας, απ’ όπου η θέα είναι εντελώς συναρπαστική καθώς αισθάνεστε τη δύναμη του Ζαμπέζη να ρέει πέρα από εσάς και να καταρρέει πάνω από τον γκρεμό.

Πηγή: newsbeast.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *