ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Απρίλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυση μας θα πρέπει να αναφέρουμε οτι αυτό το μήνα οι δείκτες ΑΟ και ΝΑΟ θα κινούνται σε θετικές τιμές και πρόσκαιρα σε ουδέτερες και αρνητικές τιμές.

Tέλος στην μακροπρόθεσμή μας για τον Μάρτιο για ακόμη μια φορά ήταν μεγάλη η επιτυχία μας, καθώς ανιχνεύσαμε σχεδόν επακριβώς τις χιονοπτώσεις που θα έπεφταν σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και τις πολλές βροχές που αναμέναμε κάποιες ημέρες του μήνα στην χώρα μας.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Απρίλιο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τις πρώτες 15 μέρες στην δυτική και βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Γαλλία, Αγγλία, πρόσκαιρα σε βόρεια Ισπανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες. Αντίθετα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο οι θερμοκρασίες αυτό το μήνα θα είναι κατα περιόδους υψηλές λόγω των θερμών κυμάτων που θα έρχονται κατα περιόδους απο την βόρεια Αφρική.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ενώ οι δύο πρώτες μέρες του μήνα θα είναι σχετικά ψυχρές, η θερμοκρασία απο τις 3 του μήνα θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε άκρως ανοιξιάτικα επίπεδα ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Κατα περιόδους έως τις 13 του μήνα θερμές εισβολές απο την βόρεια Αφρική θα φτάνουν έως και την Κρήτη όπου θα εκτοξεύουν τον υδράργυρο σε καλοκαιρινά επίπεδα. Την ίδια ώρα που στην βόρεια χώρα οι θερμοκρασίες θα είναι στα κανονικά επίπδα ίσως και λίγο κάτω απο αυτά. Απο τις 14 έως τις 17 του μήνα κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ απο τις 18-20 του μήνα πρόσκαιρη σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας απο πιθανή θερμή εισβολή. Το διάστημα 20-25 του μήνα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που στην νότια νησιωτική χώρα δεν θα γίνει αντιληπτή, καθώς εκεί ο ζεστός καιρός θα συνεχίζεται κατα περιόδους. Νέα άνοδος αναμένεται το διάστημα 25-30 του μήνα (ιδιαίτερα τις τελευταίες μερές του). Τέλος ο μέσος όρος του μήνα θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στην νότια νησιωτική κυρίως χώρα θα βρεθεί 0.5-1 βαθμό πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του μήνα θα είναι οι χαμηλές πιέσεις στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη και οι υψηλές πιέσεις κατα περιόδους στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλές βροχές και χιονόπτωσεις σε χαμηλά υψόμετρα της Γαλλίας, ,Ισλανδίας, Ολλανδίας, Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών, ιδιαίτερα τις πρώτες 15 μέρες του μήνα. Πολλές βροχές φαίνονται και για τις χώρες: Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ιταλία, Αλβανία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισπανία, Πορτογαλία. Αντίθετα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεριμένα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και στην Ρωσία οι βροχές θα είναι λιγότερες απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας οι 4 πρώτες ημέρες του μήνα θα χαρακτηριστούν απο βελτιωμένο καιρό με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ιδιαίτερα απο την Θεσσαλία και νοτιότερα, στην βόρεια χώρα δεν θα λείψουν τοπικές βροχές και ο άστατος καιρός και ίσως με περισσότερη ψύχρα και πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά της βόρειας χώρας. Το διάστημα 5-7 του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με άστατο καιρό πιθανόν στα ηπειρωτικά, με υψηλές όμως θερμοκρασίες στην νότια χώρα. Απο τις 8 έως τις 12 του μήνα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ψυχρό καιρό στη βόρεια χώρα και αρκετά ζεστό στη νότια. Το διάστημα 13 έως 20 του μήνα ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στην δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα με βροχές και ίσως επηρεαστούμε απο κάποιο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, απο τα βαρομετρικά χαμηλά που θα βρίσκονται στην κεντρική Μεσόγειο και την Ιταλία εκείνο το διάστημα, θα υπάρχουν όμως και ημέρες με βελτιωμένο καιρό. Το διάστημα 20-30 του μήνα φαίνεται να συνεχίζεται ο άστατος καιρός στην δυτική και βόρεια χώρα με βροχές, ενώ στην νότια χώρα θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια και ο ανοιξιάτικος καιρός. Ο μέσος όρος υετού του μήνα θα βρεθεί στα κανονικά επίπεδα στο σύνολο της χώρας, ενώ στην νότια νησιωτική χώρα οι βροχές θα είναι κάτω απο τον μέσο όρο του μήνα.

Με λίγα λόγια ο Απρίλιος θα χωρίσει την χώρα μας στα δύο καιρικά. Σε μια βόρεια χώρα που απο το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα θα κυριαρχεί ο άστατος καιρός με βροχές και σχετική ψύχρα, που δεν θα λείπουν όμως και ημέρες με ανοιξιάτικο καιρό και υψηλές θερμοκρασίες. Και σε μια νότια χώρα απο το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα που θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, που στην νότια νησιωτική χώρα και ιδιαίτερα στην Κρήτη κατα περιόδους θα θυμίζουν καλοκαίρι, καθώς ο υδράργυρος λόγω των θερμών εισβολών απο την Αφρική θα ανεβαίνει σε καλοκαιρινές τιμές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *