ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιανουάριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας αξίζει να αναφέρουμε οτι το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα έχουμε ΑΣΘ, δηλαδή αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση που σημαίνει διάσπαση του πολικού στροβίλου και  απελευθέρωση των ψυχρών αερίων μαζών της Αρκτικής προς τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη. Αλλά και οι δείκτες ΑΟ και ΝΑΟ που θα είναι σε αρνητικές τιμές τουλάχιστον έως τις 20 του μήνα.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Ιανουάριο με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο κανονικές για την εποχή θερμκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Εξαίρεση θα αποτελούν τα δυτικά και κεντρικά τμήματα αυτής όπου η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη απο τον μέσο όρο, ενώ στην βόρεια Ευρώπη (Φινλανδία) όπως και στην νοτιοανατολική Ευρώπη (Ελλάδα-Τουρκία) η θερμοκρασία θα είναι λίγο πάνω απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα χαρακτηριστεί απο κανονικές ίσως λίγο πάνω απο τα κανονικά επίπεδα σε κάποιες περιοχές της χώρας μας. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες απο τον μέσο όρο, καθώς πιθανή ισχυρή ψυχρή εισβολή θα μας επηρεάσει, ενώ το τρίτο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες ενώ δεν θα λείψουν και κάποιες ψυχρές εισβολές που θα ρίχνουν την θερμοκρασία. Σε γενικές γραμμές ο μέσος όρος του μήνα θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και μόνο στην ανατολική και νότια χώρα οριακά +0,5 βαθμούς πάνω απο τον μέσο όρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο πολλές βροχές και χιονοπτώσεις στις χώρες της Μεσογείου και όσες βρέχονται απο αυτήν όπως βλέπετε στον χάρτη που σας ετοιμάσαμε με το πράσινο χρώμα. Αιτία τα πολλά βαρομετρικά χαμηλά που θα αναπτύσσονται κατα διαστήματα όλο το μήνα. Αντίθετα στην βορειοδυτική Ευρώπη (Αγγλία-Σκανδιναβία) θα επικρατούν υψηλές πιέσεις πράγμα που σημαίνει λιγότερες βροχές και χιονοπτώσεις απο τον μέσο όρο του μήνα όπως βλέπετε με το κόκκινο χρώμα στον χάρτη μας. Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι βροχές και οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν θα βρίσκονται κοντά στο μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στην δυτική και ανατολική Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά λόγω και των υψηλων κατα διαστήματα θερμοκρασιών. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα πάλι αρκετές βροχές σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα ίσως και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το τρίτο δεκαήμερο του μήνα στην αρχή της περιόδου αναμένονται αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Με λίγα λόγια ο Ιανουάριος του 2021 θα χαρακτηριστεί απο πολλές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Ενώ το πιό κρύο διάστημα του μήνα αναμένεται το δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαημέρου του μήνα έως και τις πρώτες μέρες του τρίτου δεκαημέρου, όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτερες πιθανότητες πολλές πεδινές περιοχές ιδιαίτερα της κεντρικής και βόρειας χώρας να ντυθούν στα λευκά.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε την σελίδα μας στo facebook που σας ενημερώνουμε με καθημερινές δημοσιεύσεις για να έχετε πάντα την ενημέρωση που σας αξίζει!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *