Νέα στοιχεία για την επερχόμενη αλλαγή του καιρού απο απόψε το βράδυ (+χάρτης βροχής)

Νέα στοιχεία για την επερχόμενη αλλαγή του καιρού απο απόψε το βράδυ (+χάρτης βροχής)

Τις τελευταίες ημέρες τα προγνωστικά στοιχεία άλλαζαν συνεχώς την τελική θέση του χαμηλού που θα μας απασχολήσει απο απόψε τη νύχτα έως αύριο το μεσημέρι στην Θεσσαλία. Αποτέλεσμα τα έντονα φαινόμενα να μετακινηθούν νοτιότερα της Θεσσαλίας και όχι σε κάποιες περιοχές που αναφέραμε απο την Παρασκευή στην πρόγνωσή μας.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αξιόλογες βροχές θα ξεκινήσουν απο τις 20:00 σήμερα το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε παράλια Λάρισας, Μαγνησίας, Πήλιο και Σποράδες. Τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς τα ξημερώματα και έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα σε όλη την ανατολική Μαγνησία, το Πήλιο και τις Σποράδες όπου και ο κίνδυνος για τοπικές πλημμύρες, κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις χειμάρρων και ποταμών είναι υπαρκτός, σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις προαναφερθείσες περιοχές απο το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία θα σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης την νύχτα της Κυριακής που έως το ξημέρωμα της Δευτέρας θα σταματήσουν.

Αναμένονται 0-5 χιλιοστά βροχής στου νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας, 8-15 σε Αγιά, παράλια Λάρισας και Μαγνησία, 20-30 στα ορεινά της Όθρυς, 45-60 στα ορεινά του Πηλίου, στην πεδινή ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις ενισχυμένοι στα 6-7 μποφόρ στα παράλια και τις Σποράδες ενώ στο εσωτερικό βόρειοι 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά απο 8 έως 12 βαθμούς κελσίου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΒΡΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 13-14/12/20

Πηγή χάρτη: weather.us

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *