ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Δεκέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Δεκέμβριο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο κανονικές θερμορκρασίες στην δυτική Ευρώπη, υψηλότερες απο τις κανονικές στην νότια, κεντρική βόρεια και ανατολική, ενώ στην νοτιοανατολική Ρωσία οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες απο τις κανονικές. Στις χώρες που έχουμε στον χάρτη με κόκκινο χρώμα και το + αναμένονται θερμοκρασίες απο 0,5 έως και 2 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα όπως και το δεύτερο με πιθανή ψυχρή εισβολή στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου αρχές του τρίτου αλλά και μια ακόμη τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Παρόλα αυτά κάποιες ημέρες με πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου ίσως είναι η αιτία ο μήνας οριακά κατα 0,5 βαθμούς να βγεί πιο θερμός απο τον μέσο όρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις σε Αγγλία, Ιρλανδία νότια Σκανδιναβία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Λίθουανία, όπως επίσης σε Ιταλία, Ελλάδα, νότια Τουρκία και Κύπρο. Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές και οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν θα είναι κοντά στα κανονικά επίπεδα. Λιγότερες οι βροχές και οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στην κεντρική Ευρώπη και τα βόρεια Βαλκάνια.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αναμένονται αρκετά βαρομετρικά χαμηλά που θα ”παρελάσουν” απο τα δυτικά και θα δώσουν αρκετές βροχές κυρίως στην δυτική Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα κατα περιόδους και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα θα χαρακτηριστεί απο τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της χώρας αλλά και βελτιωμένο καιρό με ενισχυμένο το βόρειο ρεύμα κατα περιόδους με τάση για ψυχρή εισβολή προς το τέλος του δεκαημέρου αρχές του τρίτου. Το τρίτο δεκαήμερο θα χαρακτηριστεί απο βροχές και χιονοπτώσεις κατα περιόδους με πιθανότητα ψυχρής εισβολής απο τις 25 έως 31 του μήνα. Τέλος να πούμε οτι ο μήνας θα βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα απο πλευράς βροχών και χιονιού και στην δυτική χώρα πάνω απο τα κανονικά επίπεδα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα παρακολουθείτε την σελίδα μας στo facebook που σας ενημερώνουμε με καθημερινές δημοσιεύσεις για να έχετε πάντα την ενημέρωση που σας αξίζει!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *