ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Νοέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Νοέμβριο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Στο σύνολο της Ευρώπης οι θερμοκρασίες θα είναι κοντά στα κλιματικά για την εποχή επίπεδα. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειανατολικά τμήματα και κυρίως η περιοχή της Ρωσίας που θα έχει θερμοκρασίες πάνω απο τα κλιματικά. Ενώ αντίθετα στην βορειοδυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισλανδία, Ιρλανδία και βόρεια Αγγλία που ο καιρός θα είναι πιο ψυχρός απο τα κλιματικά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας στην χώρα μας θα χαρακτηριστεί στο σύνολό του απο κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Πιθανότητα ψυχρής εισβολής στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου και πιθανόν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις στην βόρεια Ευρώπη (Σκανδιναβία,Ισλανδία), σε χώρες γύρω απο την λεκάνη της Μεσογείου και σε χώρες γύρω απο την Μαύρη Θάλασσα. Λιγότερες απο τα κανονικά επίπεδα βροχές θα σημειωθούν στην Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία. Στα υπόλοιπα τμήματα ο υετός που θα σημειωθεί θα κυμανθεί κοντά στα κλιματικά επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας θα ξεκινήσει με καιρό βορείου ρεύματος που σημαίνει βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο έως και τις 8 του μήνα και βελτιωμένος στην υπόλοιπη χώρα. Απο τις 8 έως τις 11 του μήνα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός, ενώ απο τις 11 έως τις 15 του μήνα εκ νέου αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού έως τις 18 του μήνα και νέα κακοκαιρία με βροχές 19-20 του μήνα. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα έχουμε βροχές κατα περιόδους που πιθανόν να συνδυαστούν με ψυχρή εισβολή απο τα βόρεια της Ευρώπης με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις πιθανόν να κατέβουν και σε πιό χαμηλά υψόμετρα. Τέλος ο υετός του μήνα θα κυμανθεί στα κλιματικά επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.

www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Total Page Visits: 3642 - Today Page Visits: 2

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *