ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Οκτώβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Τέλος πρίν ξεκινήσουμε την εκτίμησή μας για τον Οκτώβρη θα πρέπει να αναφερθούμε στην μεγάλη επιτυχία της μακροπρόθεσμής μας για τον Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα το διάστημα 16-28 που αναμέναμε άστατο καιρό όπως και ακριβώς έγινε με το πέρασμα του κυκλώνα ”Ιανού”, αλλά και με τις βροχές που ήρθαν μετά τον κυκλώνα. Οπότε μιλάμε για επιτυχία 100% με απόλυτη ταύτηση ακόμα και στις ημερομηνίες. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να διαβάσετε την μακροπρόθεσμη του Σεπεμβρίου στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Οκτώβριο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Οι θερμοκασίες που θα επικρατήσουν στην Ευρώπη αυτό το μήνα θα χαρακτηριστούν υψηλές κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματά της και τα Βαλκάνια ιδιαίτερα το πρώτο 15ήμερο του μήνα, στα πολύ βόρεια τμήματα Σκανδιναβία και Ισλανδία θα έχουμε αρκετά ψυχρό καιρό ενώ στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Ευρώπης θα κυριαρχήσουν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας στην χώρας μας θα χαρακτηριστεί απο υψηλές θερμοκρασίες στο σύνολό του. Πιο αναλυτικά απο τις 4 του μήνα πολύ θερμές αέριες μάζες απο τα βορειότερα τμήματα της Αφρικής θα κινηθούν προς την χώρα μας ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε καλοκαιρινά πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή έως και τις 8 του μήνα. Απο τις 9 έως τις 15 του μήνα ψυχρότερες αέριες μάζες απο την κεντρική Ευρώπη θα ρίξουν την θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ απο τις 16 έως τις 21 του μήνα πιθανόν νέο κύμα ζέστης φαίνεται να έρχεται απο την βόρεια Αφρική ανεβάζοντας και πάλι τον υδράργυρο σε καλοκαιρινά επίπεδα. Απο τις 22 του μήνα έως και το τέλος του η θερμοκρασία θα πέσει επανερχόμενη στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρεθεί κατα 0,5 έως 1 βαθμό πάνω απο τα κλιματικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηρίστει απο πολλές βροχές στην δυτική κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα οι χώρες που θα δεχθούν πολλές βροχές είναι: βόρεια Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, βόρεια Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία. Στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Ισλανδία θα αρχίσουν και οι χιονοπτώσεις μέσα στον μήνα. Οι χώρες που θα έχουν λιγότερες βροχές απο τον μέσο όρο του μήνα είναι τα νοτιοανατολικά τμήματα της Ευρώπης και συγκεκριμένα: Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία, Τουρκία και Κύπρος. Στις υπόλοιπες χώρες που δεν αναφέρονται οι βροχές θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας θα ξεκινήσει με άνοβρο καιρό έως και τις 6 του μήνα, απο τις 8-9 έως τις 13 θα υπάρξει αστάθεια με βροχές στα ηπειρωτικά τμήματα ίσως πρόσκαιρα και σε νησιωτικές περιοχές, απο τις 14 έως τις 20 του μήνα θα κυριαρχήσει ο βελτιωμένος καιρός. Ενώ απο τις 20 έως το τέλος του μήνα βροχές θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την χώρα μας (όχι κάτι το ιδιαίτερο). Πιθανότητα για κάτι οργανωμένο (βαρομετρικό χαμηλό) τις 2-3 τελευταίες ημέρες του μήνα. Τέλος ο μήνας θα βγεί πολύ άνομβρος αρκετά κάτω απο τον μέσο όρο του.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.

www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *