ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Σεπέμβριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Πάμε να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Σεπτέμβριο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο υψηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της Ευρώπης με εξαίρεση την δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα, τμήματα της Γαλλίας, την Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ισλανδία, που λόγω των αρκετών κακοκαιρίων και των βροχών η θερμοκρασία θα είναι σε πιό χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας ο Σεπτέμβριος θα κάνει ποδαρικό με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ενω απο τις 3-4 έως και τις 10 του μήνα σταδιακά θα σημειώσει πτώση ο υδράργυρος επαναφέροντας την θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Απο τις 10 έως και τις έως και τις 17 του μήνα η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι σε καλοκαιρινά επίπεδα, ενώ απο τις 18 έως και το τέλος του μήνα η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε ελαφρώς πάνω απο τα κανονικά επίπεδα όχι όμως σε επίπεδα έντονης ζέστης. Τέλος ο μήνας αναμένεται να βρεθεί κατα μέσο όρο 0,5 – 1,0 βαθμό πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Το κύριο χαρακτηριστικό του μήνα θα είναι η ”παρέλαση” βαρομετρικών χαμηλών στην βόρεια Ευρώπη αιτία των χαμηλών πιέσεων που θα επικρατούν εκει δίνοντας πολλές βροχές και φθινοπωρινό σκηνικό σε: Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Δανία, Ολλανδία, βόρεια Γερμανία. Αρκετές βροχές αναμένονται και στην βόρεια Ιταλία και στις χώρες που βρέχονται απο την Αδριατική θάλασσα. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που οι βροχές/μπόρες θα κυμανθούν στα κανονικά για τον μήνα επίπεδα. Μικρή εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά τμήματα της Ευρώπης που θα δεχθούν λιγότερες απο τον μέσο όρο βροχές και συγκεκριμένα οι χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Τουρκία, και τμήματα της ανατολικής νησιωτικής Ελλάδας.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Οι δύο πρώτες ημέρες του μήνα θα ξεκινήσουν με άνομβρο και πολύ ζεστό καιρό, απο τις 3 του μήνα όμως αστάθεια θα δώσει μπόρες και καταιγίδες πρώτα στην βόρεια χώρα και έως τις 7-8 του μήνα και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Απο τις 8 έως και τις 15 θα κυριαρχήσει ο βελτιωμένος και καλοκαιρνός καιρός. Σταδιακά όμως απο τις 16 έως και τις 27-28 του μήνα η αστάθεια θα αρχίσει να κάνει και πάλι την εμφάνισή της στα ορεινά τμήματα αλλά και σε πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με έμφαση την δυτικη Ελλάδα. Ενώ τις τελευταίες ημέρες του μήνα ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται. Τέλος ο μήνας στην δυτική χώρα θα είναι λίγο πιο βροχερός απο τον μέσο όρο, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κυμανθεί στα κανονικά επίπεδα με τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και την νότια χώρα ίσως και κάτω απο τον μεσο όρο του μήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.

www.meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *