ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Το 80-90% άγγιξε η επιτυχία της μακροπρόθεσμής μας για τον Ιούλιο καθώς μπορεί να ανιχνεύσαμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό την αστάθεια που αναμέναμε για τον μήνα, δεν ανιχνεύσαμε όμως τον καύσωνα που θα ερχόταν στο τέλος του μήνα. Παρόλα αυτά όμως η επιτυχία της μακροπρόθεσμης ήταν μεγάλη και σας ευχαριστούμε που μας έχετε κατατάξει στο πρώτο site στην χώρα για τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις μας.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Αύγουστο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί απο υψηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της κεντοδυτικής Ευρώπης καθώς και στην κεντρική κυρίως Μεσόγειο. Χώρες όπως η Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία θα έχουν κατα διαστήματα αρκετά υψηλές θερμοκρασίες πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα. Αντίθετα στα βόρεια και κυρίως ανατολικά Βαλκάνια και σε χώρες όπως η Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία θα έχουμε κανονικές θερμοκρασίες γα την εποχή και κάποια ψυχρότερα διαστήματα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη κανονικές καλοκαιρινές θερμοκρασίες που μετά τις 20 του μήνα φαίνεται να αρχίζει μια σταδιακή πτώση απο την βόρεια Ευρώπη προοδευτικά προς την νότια.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας ο Αύγουστος θα κάνει ποδαρικό με θερμοκρασίες καύσωνα, γρήγορα όμως η θερμοκρασία απο τις 2 του μήνα θα σημειώσει πτώση και θα βρίσκεται στα κανονικά σχεδόν για την εποχή επίπεδα έως τις 10 περίπου του μήνα. Το διάστημα 10-13 του μήνα θα προσπαθήσουν θερμότερες μάζες απο την κεντρική Μεσόγειο και την Ιταλία να μας προσεγγίσούν, ενώ απο τις 14 έως τις 20 του μήνα η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει πτώση και ίσως εκείνο το διάστημα να κυμαίνεται και κάτω απο τα κανονικά επίπεδα και να έχουμε δροσερό καιρό. Τέλος το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα φαίνεται πως πρόσκαιρα θα ανέβει η θερμοκρασία για να πέσει προς τις τελευταίες ημέρες λίγο πρίν κάνει είσοδο ο Σεπτέμβρης. Κάποιο σημαντικό επεισόδιο καύσωνα δεν διαφαίνεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα χαρακτηριστεί άστατος για χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης με αρκετές μπόρες και καταιγίδες να σημειώνονται εκεί στο σύνολο του μήνα που θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους. Χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, βόρεια Ιταλία, νότια Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, αλλά και των βορείων Βαλκανίων όπως Ουκρανία, Μολδαβία, και της βόρειας Ευρώπης όπως Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, σ’αυτές τις χώρες τα ποσά βροχής που θα πέσουν φαίνεται να είναι περισσότερα απο τον μέσο όρο του μήνα. Αντίθετα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Τουρκία και μέρος της Ελλάδας θα υπάρχει μεν κάποια αστάθεια αλλά οι βροχές που αναμένονται θα είναι λιγότερες απο τον μέσο όρο του μήνα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας στην χώρα μας όπως είπαμε και πιό πάνω θα ξεκινήσει πολύ θερμός με καύσωνα αλλά ταυτόχρονα απο το απόγευμα κιόλας της 1ης Αυγούστου αστάθεια που θα βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί προς την χώρα μας με αποτέλεσμα να δώσει μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως και τις 2 του μήνα. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού 3-4 του μήνα και εκ νέου αστάθεια στις 5 και 6. Απο τις 7 έως και 13 του μήνα θα κυριαρχήσει βελτιωμένος καιρός. Το διάστημα όμως 14-17 φαίνεται πως θα επανέλθει η αστάθεια για τα ηπειρωτικά τμήματα κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Απο τις 18 έως 23 του μήνα εκ νέου βελτιωμένος καιρός ίσως με κάποια αστάθεια στα ορεινά τμήματα. Και τέλος την τελευταία εβδομάδα του μήνα 24-31 φαίνεται πως ο Αύγουστος θα μας αποχαιρετήσει με αρκετά άστατο καιρό στο σύνολο της χώρας με αρκετές βροχές. Κλείνοντας θα λέγαμε οτι ο μήνας απο πλευράς υετού θα κυλήσει κοντά στα κανονικά επίπεδα ίσως ελαφρώς κάτω απο τον μέσο όρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.

meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *