ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Ιούλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Όπως κάνουμε κάθε φορά πρίν ξεκινήσουμε την εκτίμησή μας για τον Ιούλιο θα πρέπει να αναφέρουμε την επιτυχιά της μακροπρόθεσμής μας για τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα περιμέναμε έναν Ιούνιο άστατο κατα κύριο λόγο χωρίς κάποιο κύμα καύσωνα να απασχολεί την χώρα μας, όπως και ακριβώς έγινε. Υπήρξε αρκετή αστάθεια στο σύνολο του μήνα και στις ημερομηνίες που είχαμε αναφέρει και η επιτυχία της μακροπρόθεσμης αγγίζει για ακόμη μια φορά το 100% και σας ευχαριστούμε που μας έχετε κατατάξει στο πρώτο καιρικό site σε όλη την Ελλάδα για τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις μας.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον φετινό Ιούλιο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας θα ξεκινήσει με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες σε χώρες τις Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Ιβηρική Χερσόνησο που θα έχει θερμοκρασίες καύσωνα ιδιαίτερα το διάστημα 4-10 του μήνα. Αντίθετα στην βόρεια Ευρώπη θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες κατα περιόδους αλλά θερμά κύματα απο την Ιβηρική θα ”εισβάλουν” και θα εκτοξεύουν τον υδράργυρο σε καλοκαιρινές τιμές. Αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες απο την βόρεια Ευρώπη θα βρίσκουν δίοδο και θα κατεβαίνουν έως και τα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Μεσόγειο και θα ρίχουν τον υδράργυρο. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει το διάστημα 10-15 του μήνα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας θα ξεκινήσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σταδιακά απο τις 5 του μήνα και μετά θα επανέλθουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ το διάστημα 10-15 του μήνα πιθανόν να έχουμε θερμοκρασίες χαμηλότερες απο τις κανονικές. Δεν φαίνεται κάποιο αξιόλογο κύμα καύσωνα έως και το τέλος του μήνα. Ενώ ο μέσος όρος του μήνα θα είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ίσως 0,5 βαθμούς ψυχρότερος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας απο πλευράς υετού (κυρίως καταιγίδες και μπόρες), θα κυλήσει κάτω απο τον μέσο όρο για χώρες της βόρειας κυρίως Ευρώπης όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία. Αντίθετα στην νότια Ευρώπη φαίνεται πώς η αστάθεια θα είναι αυξημένη κατα περιόδους ειδικά σε χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων όπως, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα,  Σκόπια, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία, Κροατία. Σ’αυτές τις χώρες θα σημειώνεται αστάθεια με μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες-καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται απο χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μήνας στην χώρα μας θα ξεκινήσει με ζεστό καλοκαιρινό καιρό, απο τις 5 του μήνα όμως έως και τις 15 αναμένεται αστάθεια που θα δώσει μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Απο εκεί και μετά και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, αλλά η αστάθεια θα είναι υπαρκτή κυρίως όμως στις ορεινότερες περιοχές και πρόσκαιρα θα επηρεάζει και πεδινά τμήματα. Επίσης η αστάθεια στο σύνολο του μήνα θα εντοπίζεται κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και σπανιότερα σε περιοχές της Πελοποννήσου και έως καθόλου στη νότια χώρα. Οπότε πολύ πιθανόν ο μέσος όρος βροχής του μήνα σε κάποιες περιοχές να ”κλείσει” πάνω απο τον μέσο όρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *