Θερμό και ξηρό καλοκαίρι εκτιμούν οι Αμερικανοί

Θερμό και ξηρό καλοκαίρι εκτιμούν οι Αμερικανοί

Εκδόθηκε η μακροπρόθεσμη εκτίμηση των Αμερικανών για το καλοκαίρι και για την Ευρώπη.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω χάρτη τους, αναμένουν θερμό και ξηρό καλοκαίρι για τα Βαλκάνια, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο. Αντίθετα για την Ιβηρική χερσόνησο απο τα μέσα του καλοκαιριού αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα πολύ αυξημένο τον κίνδυνο για πυρκαγιές.

Στην περιοχή της Ουκρανίας οι ανεπαρκείς βροχές των προηγούμενων μηνών έχουν προκαλέσει ήδη ανάπτυξη ξηρασίας που θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι.

Περιοχές απο την βόρεια Γαλλία έως τα βορειότερα τμήματα της Πολωνίας θα αντιμετωπίσουν κατα περιόδους έντονες έως τοπικά καταστροφικές καταιγίδες. Σ’αυτές τις περιοχές θα είναι η ζώνη σύγκρουσης των ψυχρότερων αερίων μαζών απο την Σκανδιναβία με τις πολύ θερμές απο την νότια Ευρώπη με αποτέλεσμα τις έντονες καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Μερικές απο αυτές τις πόλεις φαίνεται να είναι το Παρίσι, το Βερολίνο, η Πράγα και οι Βρυξέλλες. Οι μήνες που φαίνεται να έχουν αυτά τα έντονα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές είναι ο Ιούλιος και οι πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Στην Βρετανία ο καιρός στο σύνολο του καλοκαιριού θα είναι άστατος με βροχερές περιόδους και καταιγίδες που πρόσκαιρα ίσως είναι έντονες και πιθανόν να δημιουργήσουν πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις όπως και στην δυτική Νορβηγία. Η υπόλοιπη Σκανδιναβία θα βιώσει θερμό καλοκαίρι με ελάχιστες έως καθόλου βροχές.

Κλείνοντας για την χώρα μας όπως, είπαμε στην αρχή του άρθρου μας, οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν ζεστό και ξηρό καλοκαίρι με θερμοκρασίες που θα φτάνουν συχνά τους 40 βαθμούς κελσίου. Μένει να δούμε αν επιβεβαιωθούν, καθώς για την βροχερή άνοιξη επιβεβαιώθηκαν στο 100% για την χώρα μας.

Φυσικά στο τέλος κάθε μήνα θα εκδίδουμε την μακροπρόθεσμη εκτίμησή μας για τον επόμενο μήνα όπως κάνουμε εδώ και αρκετούς μήνες για περισσότερες λεπτομέρειες με τα πιό έγκυρα και έγκαιρα στοιχεία.

Πηγή: accuweather.com

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας. 
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *