ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Απρίλιος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Πρίν ξεκινήσουμε την εκτίμησή μας για τον Απρίλιο θα πρέπει να αναφερθούμε στην μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η μακροπρόθεσμη εκτίμησή μας για τον Μάρτιο! Με ακρίβεια ακόμη και ημερομηνιών ανιχνεύσαμε τις κακοκαιρίες που θα επηρέαζαν την Ελλάδα όπως ακριβώς έγινε και ιδιαίτερα το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα που αναμέναμε ψυχρή εισβολή και χιόνια έως και χαμηλά στην βόρεια χώρα όπως επίσης έγινε ακριβώς! Και Ευρωπαικά όμως ήταν μεγάλη η επιτυχία της μακροπρόθεσμης καθώς σημειώθηκαν πολλές βροχές στην Μεσόγειο και στην βόρεια Ευρώπη όπως το αναφέραμε και λιγότερες στην δυτική Ευρώπη. Οπότε κλείνοντας μιλάμε για επιτυχία για ακόμη μια φορά στο 100% για τον μήνα Μάρτιο και είμαστε το μοναδικό καιρικό site στην χώρα με τέτοια μεγάλη επιτυχία στις μακροπρόθεσμες έως τώρα!

Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι αναμένουμε να συμβεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα τον φετινό Απρίλιο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Ο μήνας στο σύνολο της Ευρώπης θα χαρακτηριστεί απο κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και μόνο στα βορειοανατολικά τμήματα και στην Ρωσία η θερμοκρασίες θα είναι πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα οι χώρες που φαίνεται να έχουν θερμοκρασίες πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα κατα 1-2 βαθμούς κελσίου είναι: Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρωσία. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που δεν αναφέρονται η θερμοκρασία θα είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας θα κυριαρχήσουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στο σύνολο του μήνα ίσως οριακά κατα 0,5 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα βαρομετρικά χαμηλά στην Ιβηρική Χερσόνησο, στις ακτές της βορείου Αφρικής, καθώς επίσης σε Γαλλία, Αγγλία Σκανδιναβία, Ελλάδα και Τουρκία θα δίνουν βροχές και χιονοπτώσεις τοπικά ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα θα κυριαρχήσουν οι υψηλές πιέσεις (καλοκαιρία) στο σύνολο της Ευρώπης με εξαίρεση την βόρεια Ευρώπη όπου εκεί θα σημειώνονται βροχές (χιονοπτώσεις στην Σκανδιναβία) όπως επίσης σε τμήματα της δυτικής Μεσογείου. Το τρίτο δεκαήμερο οι βροχές θα απασχολήσουν την Ιβηρική Χερσόνησο, τις ακτές της βορείου Αφρικής, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θα κυριαρχήσουν οι υψηλές πιέσεις και η καλοκαιρία.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Με αρκετές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις θα ξεκινήσει ο μήνας στην χώρα μας. Πιό συγκεκριμένα 1-2 του μήνα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια χώρα, πρόσκαιρη βελτίωση στις 3 του μήνα και νέα κακοκαιρία 4-5 του μήνα με πολλές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Απο τις 6 έως και τις 18 του μήνα αναμένεται καλός καιρός με κάποιες τοπικές μπόρες στα ορεινά με την θερμοκρασία σε άνοδο και σε ανοιξιάτικα για την εποχή επίπεδα. Πιθανή αλλαγή του καιρού μετα τις 18 με 20 του μήνα και κυρίως στο τελευταίο δεκαήμερό του με αρκετές βροχές και ίσως ψυχρό για την εποχή καιρό.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας. 
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *