Βροχερή άνοιξη ”υπόσχεται” η μακροπρόθεσμη των Αμερικανών

Βροχερή άνοιξη ”υπόσχεται” η μακροπρόθεσμη των Αμερικανών

Εκδόθηκε η μακροπρόθεσμη εκτίμηση των Αμερικανών για την φετινή άνοιξη για την Ευρώπη.

Πρίν αναλύσουμε τι περιμένουν σύμφωνα με τον χάρτη τους, να πούμε οτι στην μακροπρόθεσμή τους για τον φετινό χειμώνα δεν τα πήγαν ιδιαίτερα άσχημα καθώς ανέμεναν ξηρό καιρό στα Βαλκάνια και την χώρα μας και τις περισσότερες βροχές/χιόνια στα βόρεια τμήματα της Ευρώπης. Οπότε μπορούμε να πούμε πως κατα 70% ”έπιασαν” καλά την τάση του φετινού χειμώνα.

Πάμε όμως τώρα να δούμε τι εκτίμηση έχουν κάνει για την φετινή άνοιξη τόσο για την Ευρώπη όσο και για την χώρα μας.

Στον παρακάτω λοιπόν χάρτη παρατηρούμε πώς στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα κυριαρχήσουν και την άνοιξη οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, οι Σκανδιναβικές χώρες και η Ρωσία. Αυτός ο ζεστός καιρός θα επιτρέψει την ανάπτυξη ισχυρών καταιγίδων τον Απρίλιο και τον Μάιο, που πολύ πιθανόν να είναι καταστροφικές και ιδιαίτερα βίαιες συνοδευόμενες απο ανεμοστρόβιλους και χαλαζοπτώσεις για περιοχές της Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και της βορειοδυτικής Πολωνίας, όπως βλέπουμε με τα κόκκινα χρώματα στον χάρτη.

Αντίθετα η Ιταλία και η Βαλκανική χερσόνησος συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (πράσινα χρώματα) θα έχουν φυσιολογικές βροχές ίσως και λίγο πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα τον Μάρτιο έως και τα μέσα Απριλίου. Πιθανές έντονες καταιγίδες απο τέλος Απριλίου και κυρίως τον Μάιο με πιθανό κίνδυνο τοπικών πλημμυρών.

Με απλά λόγια για την χώρα μας η μακροπρόθεσμη των Αμερικανών αναμένει βροχερή άνοιξη που ίσως οι βροχές οι οποίες πέσουν να είναι και πάνω απο τον μέσο όρο, αναπληρώνοντας έτσι τον χαμένο υετό του ξηρού και άνομβρου χειμώνα, πράγμα για το οποίο πρίν μερικές μέρες μιλήσαμε πρώτοι και απο ανάρτησή μας στην σελίδα μας στο facebook αλλά και στο συνεργαζόμενο ραδιόφωνο Πόλις 99,4.

Ευελπιστούμε η μακροπρόθεσμή τους για την άνοιξη να επιβεβαιωθεί και να έρθουν αυτές οι βροχές έστω και την άνοιξη που είναι τόσο ωφέλιμες για την γή.

Φυσικά στο τέλος κάθε μήνα θα εκδίδουμε την μακροπρόθεσμη εκτίμησή μας για τον επόμενο μήνα όπως κάνουμε εδώ και αρκετούς μήνες για περισσότερες λεπτομέρειες με τα πιό έγκυρα και έγκαιρα στοιχεία.

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας. 
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *