«Στεγνώνει» ο Πηνειός ποταμός (φωτ.)

«Στεγνώνει» ο Πηνειός ποταμός (φωτ.)

ΑΝΗΣΥXHΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ

Αν και βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα του χειμώνα, τον Φεβρουάριο, εν τούτοις η εικόνα που παρουσιάζει η στάθμη του ποταμού Πηνειού στην περιοχή της Λάρισας, είναι ανησυχητική. Συνήθως, αυτή την περίοδο τα προηγούμενα χρόνια  η στάθμη του ποταμού Πηνειού ήταν τέτοια που πολλές φορές εγκυμονούσε κινδύνους για πλημμυρικά φαινόμενα.

Η εικόνα αυτή οφείλεται στην ανομβρία και στις ελάχιστες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν μέχρι στιγμής στα ορεινά της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Δυτικής στην οποία βρίσκονται οι κύριες πηγές του Πηνειού. Το γεγονός προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι από τα νερά του αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα του Θεσσαλικού κάμπου. Στην χαμηλή στάθμη του ποταμού έρχεται να προστεθεί και μια άλλη ανεπίτρεπτη εικόνα, αυτή των σκουπιδιών.

Παρά τις αιτιάσεις των φορέων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, δυστυχώς, ασυνείδητοι, πετούν στην κοίτη του Πηνειού και στα νερά του σκουπίδια, αδιαφορώντας για την ρύπανση και μόλυνση του ποταμού και του περιβάλλοντος. Ο Πηνειός είναι από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας και από την αρχαιότητα έως σήμερα αποτελεί πηγή ζωής για τη Θεσσαλία και απαιτεί την προστασία όλων.

Πηγή: ert.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *