ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Φεβρουάριος στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Για το σύνολο της Ευρώπης η μέση μηνιαία θερμοκρασία θα βρίσκεται πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα, με την Ρωσία και την κεντροανατολική Ευρώπη να βρίσκονται έως και 3-4 βαθμούς πάνω απο τα κανονικά επίπεδα. Αντίθετα στα πολύ βόρεια τμήματα της Σκανδιναβίας, στην Ισλανδία αλλά και στα νοτιότερα τμήματα της Μεσογείου οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας αναμένεται ένας μήνας με θερμοκρασίες πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα κυρίως στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην ανατολική και νότια χώρα οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Πολλά βαρομετρικά χαμηλά που θα επιμένουν για πολλές ημέρες αναμένονται στην βόρεια Ευρώπη με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές βροχές και χιονοπτώσεις. Οι χώρες που αναμένεται να επηρεαστούν απο αυτά τα βροχοφόρα συστήματα αλλά και με χιονοπτώσεις είναι: Ισλανδία, Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Αγγλία, Ιρλανδία, βόρεια Γαλλία, βόρεια Γερμανία, Ολλανδία, βόρεια Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Δανία, Βέλγιο. Επίσης αρκετές βροχές φαίνονται για τα βόρεια τμήματα της Τουρκίας που βρέχονται απο την Μαύρη Θάλασσα, όπως επίσης για την ανατολική και κυρίως νότια νησιωτική Ελλάδα, καθώς και για την Κύπρο.

Αντίθετα στην Μεσόγειο και την δυτική Ευρώπη θα κυριαρχήσουν οι αντικυκλώνες και η ξηρασία και οι χώρες που θα δεχθούν τις λιγότερες βροχές απο τα κλιματικά θα είναι η Ισπανία, Ιταλία η δυτική και βόρεια Ελλάδα, Αλβανία, Σκόπια.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας θα κυριαρχήσουν οι υψηλές πιέσεις σχεδόν ολόκληρο το μήνα, πράγμα που σημαίνει ανομβρία και σχεδόν καθόλου βροχές. Οι όποιες πιθανότητες για αξιόλογες βροχές ή χιονοπτώσεις εντοπίζονται για την ανατολική και νότια ηπειρωτική/νησιωτική χώρα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια χαμηλά απο τα δυτικά να φέρουν κάποιες λίγες βροχές και στην υπόλοιπη χώρα,χωρίς όμως να ”σώσουν” την παρτίδα του μάλλον άνομβρου μήνα. Οι ψυχρές εισβολές που θα υπάρξουν θα ευννοήσουν περιοχές του Αιγαίου και όχι του Ιονίου.

Έως και τις 4-5 του μήνα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, το διάστημα 6-10 αναμένεται ψυχρή εισβολή σχεδόν στο σύνολο της χώρας με πτώση της θερμοκρασίας βροχές και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορείνα τμήματα που ίσως είναι και αξιόλογες (ανοιχτό ενδεχόμενο για χιονοπτώσεις σε χαμηλα υψόμετρα ή πρόσκαιρα και σε πεδινά για την κεντροβόρεια χώρα). Απο τις 10 έως και τις 15 με 20 του μήνα θα είναι βελτιωμένος με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ 20-29 του μήνα πιθανόν να έχουμε αλλαγή του καιρού χωρίς φυσικά να ξέρουμε με ποιά χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας. 
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής
e-mail: panosmeteo@gmail.com
Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *