Η Ιταλία «πνίγηκε» στο χιόνι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η Ιταλία «πνίγηκε» στο χιόνι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ισχυρές χιονοπτώσεις έπληξαν την Ιταλία τις τελευταίες ώρες, με διάφορα μέρη να σκεπάζονται από το χιόνι που έφτασε ακόμα και το 1,5 μέτρο.

Παρά το γεγονός ότι οι μήνες με τη μεγαλύτερη υγρασία για την Ιταλία είναι ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης, μέσα σε δύο μήνες, οι χιονοπτώσεις έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις ξεκίνησαν στις ιταλικές Άλπεις στις 15 Νοεμβρίου, καλύπτοντας σπίτια και αμάξια στην περιοχή με το ύψος του χιονιού να φτάνει το 1,5 μέτρο.

Πηγή: WEATHER/ METEO WORLD

Το χειμερινό κατάλυμα Madonna di Campiglio «πνίγηκε» στο χιόνι. Παρόμοια εικόνα παρουσίασαν και η λίμνη Pragser Wildsee  όπως και η πόλη Κούνεο.

Πηγή: severe-weather.EU

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την σφοδρή χιονόπτωση που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή του Τρεντό, που γρήγορα μετατράπηκαν σε χιονόπτωση με το ύψος να φτάνει από 0,8 έως και 1,2 μέτρα. Σύμφωνα με τις αρχές, κάποια σημεία των δρόμων σε υψόμετρο έχουν κλείσει υπό τον φόβο ανατροπής αμαξιών.

Τα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν έντονα και τις επόμενες μέρες και θα επηρε΄σουν περιοχές στα βορειοδυτικά της Ιταλίας.

ΠΗΓΗ: sputniknews

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *