H ανατρεπτική λύση του Κατάρ για να αντιπαρατεθεί με τη ζέστη

H ανατρεπτική λύση του Κατάρ για να αντιπαρατεθεί με τη ζέστη

Μια απογευματινή βόλτα στην Ντόχα δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ένα ούτως ή άλλως ζεστό έθνος.

Το Κατάρ φαίνεται πάντως να βρίσκει τη λύση στις περιπέτειες, κλιματίζοντας τους εξωτερικούς του χώρους!

Όπως μας λέει η «Washington Post», η χώρα έχει αρχίσει ήδη να εγκαθιστά κλιματιστικά σώματα σε αναρίθμητους υπαίθριους χώρους, περιλαμβανομένων λαϊκών αγορών, γηπέδων και πεζοδρόμων.

«Αν κλείσεις τα air conditions, θα γίνει αφόρητο. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις ικανοποιητικά», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο Yousef al-Horr, ιδιοκτήτης της εταιρίας Gulf Organization for Research and Development.

Το Κατάρ βιώνει ήδη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του κατά 2 βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα που η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας δεν ξεπερνά τους 0,8 βαθμούς.

Την ώρα βέβαια που η χώρα κλιματίζει διαρκώς και μαζικά τους εξωτερικούς της χώρους, οι φωνές που θεωρούν την κίνηση εντελώς λάθος πληθαίνουν. Και όχι μόνο για την πενιχρή αποτελεσματικότητα του κλιματισμού σε εξωτερικό χώρο, αλλά κυρίως για τον εφιάλτη που είναι το air condition για το περιβάλλον.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Κατάρ παραμένει μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη!

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *