ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετώντας όλα τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία πάμε να αναλύσουμε πως φαίνεται να κυλά ο Σεπτέμβρης στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.
 Πρίν ξεκινήσουμε την ανάλυση θα πρέπει να γνωρίζετε πως πρόγνωση πέραν των 7 ημερών ΔΕΝ υφίσταται.Η συγκεριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Ξεκινώντας θερμοκρασιακά,ο Σεπτέμβρης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης φαίνεται να κυλά με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η ανατολική Ισπανία,η νοτιοανατολική Γαλλία και τα βορειότερα τμήματα της Τουρκίας που βρέχονται απο την Μαύρη Θάλασσα καθώς εκεί αναμένονται θερμοκρασίες χαμηλότερες απο τις κλιματικές τιμές.
 Αντίθετα μεγάλο τμήμα της Ρωσίας,η Λευκορωσία,τμήμα της Πολωνίας,της Σλοβακίας,της Ουγγαρίας,όπως επίσης η Ρουμανία και η Ουκρανία φαίνεται να βρίσκονται σε υψηλότερες απο τις κανονικές θερμοκρασίες του μήνα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ
Στη χώρα μας δεν αναμένονται σημαντικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και φαίνεται να βρισκόμαστε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή ίσως λίγο υψηλότερα απο τα κανονικά.
Σε καμία περίπτωση κάτι ακραίο δεν αναμένεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ

 
 

 ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις αυτές φαίνεται να είναι αρκετές γύρω απο την δυτική Μεσόγειο,σε περιοχές δηλαδή της Ιταλίας (κυρίως της βόρειας),της νοτιοανατολικής Γαλλίας και της ανατολικης Ισπανίας.
Επίσης αρκετές βροχές φαίνεται να δέχονται και οι χώρες:Νορβηγία,τμήματα της Σουηδίας,Φιλανδία,Λευκορωσία,Πολωνία,Τσεχία,Σλοβακια,τμήματα της Ουγγαρίας,Αυστρία,Ελβετία και νότια Γερμανία.
 Λιγότερες απο το κανονικό βροχές φαίνεται να δέχονται η νότια Αγγλία,η δυτική Γαλλία,η Πορτογαλία,μεγάλο μέρος της Ρωσίας,της Ουκρανίας,της Βουλγαρίας και γενικότερα όσες περιοχές βρέχονται απο την Μαύρη Θάλασσα.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ
Στην χώρα μας οι βροχοπτώσεις φαίνεται να κυλάνε μέσα στα κλιματικά δεδομένα και πιθανόν η βορειοανατολική χώρα και το βόρειο Αιγαίο να δεχθούν λιγότερες απο το κανονικό βροχοπτώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

 Κλείνοντας και συμπερασματικά για την χώρα μας αυτό που μπορούμε να πούμε με λίγα λόγια είναι πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας φθινοπωρινός μήνας ιδιαίτερα απο το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα και μετά με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση πηγαίνοντας σταδιακά σε πιό φθινοπωρινές τιμές.
Οι βροχοπτώσεις θα είναι φυσιολογικές χωρίς κάτι ακραίο.

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

 Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό blog της Θεσσαλίας. 

                                            meteoagia.blogspot.gr!!  
                                            facebook: Πάνος Αρχοντής
                                           e-mail: panosmeteo@gmail.com                        
                                    Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *