Πρόγνωση Θεσσαλίας και Σποράδων Δευτέρα-Τρίτη 14-15/1/19 Σύντομη κακοκαιρία με βροχές,χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Αρχικά προβλέπεται σχετικά αίθριος καιρός με νεφώσεις που σταδιακά απο τις μεσημεριανές ώρες και απο τα βορειοδυτικά θα αυξηθούν σε όλη τη Θεσσαλία και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας και έως την νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές και τις Σποράδες.Χιονοπτώσεις την νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά άνω των 400μ στα ανατολικά και πάνω απο τα 100-200 στα δυτικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Στο εσωτερικό μεταβλητοί ασθενείς και απο το βράδυ βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ,στα παράλια και τις Σποράδες δυτικοί 3 μποφόρ που απο το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και την νύχτα θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Παγετός νωρίς το πρωί

ΛΑΡΙΣΑ: -4…7℃
ΤΡΙΚΑΛΑ: -5…6℃
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: -4…6℃
ΒΟΛΟΣ: -1…8℃
ΑΓΙΑ: -3…6℃
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: -4…5℃
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: -5…5℃
ΦΑΡΣΑΛΑ: -5…5℃
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 4…10℃

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Αρχικά νωρίς το πρωί προβλέπεται συννεφιασμένος καιρός με λίγες βροχές στα πεδινά και τις Σποράδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 200-300μ στην ανατολική Θεσσαλία και πάνω απο τα 100-200 στην δυτική καθώς και στα Φάρσαλα.Γρήγορα όμως πρώτα στα βόρεια και πρίν το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

ΑΝΕΜΟΙ: Στο εσωτερικό βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με εξασθένηση απο το απόγευμα,στα παράλια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 7-8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:
ΛΑΡΙΣΑ: 2…6℃
ΤΡΙΚΑΛΑ: 1…5℃
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 0…5℃
ΒΟΛΟΣ: 2…6℃
ΑΓΙΑ: 1…4℃
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: 0…4℃
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: 0…4℃
ΦΑΡΣΑΛΑ: 0…4℃
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: 4…7℃

 Και σε αυτή τη κακοκαιρία θα ευνοηθεί η πόλη των Φαρσάλων όπου αναμένονται 2-5 εκατοστά φρέσκου χιονιού όπως επίσης και περιοχές της Καρδίτσας.
Στα ορεινά και ημιορεινά πάνω απο τα 500-600μ όπως Κίσσαβος και Πήλιο,αναμένονται τουλάχιστον 10-15 εκατοστά φρέσκου χιονιού.
**ΠΡΟΣΟΧΗ** στους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους κατα τη διάρκεια της Τρίτης ακόμα και μέσα στις πόλεις που θα φτάνουν και τα 5 μποφόρ.Ιδιαίτερη προσοχή στα παράλια της Λάρισας,του Βόλου και στις Σποράδες όπου οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ.
Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας,ΜΗΝ παρκάρετε κάτω απο μεγάλα δέντρα και πινακίδες,ενώ οι αλιείς να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τα σκάφη τους! 

Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό blog της Θεσσαλίας meteoagia.blogspot.gr!!
 Για σωστή ενημέρωση fb page:ΚΑΝΕΤΕ LIKE

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *