Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Αύγουστος 2026 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.
Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.
Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον Αύγουστο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται υψηλότερες θερμοκρασίες απο τα κλιματικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Κανονικές θερμοκρασίες και ίσως λίγο κάτω απο τα κανονικά αναμένονται στην βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Σκανδιναβία.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ
Στην χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται υψηλότερες θερμοκρασίες απο τα κανονικά επίπεδα ιδιαίτερα προς το τέλος της περιόδου. Το δεύτερο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά μετά τις 15-17 του μήνα αναμένεται πτώση του υδραργύρου. Το τρίτο δεκαήμερο φαίνεται πως θερμοκρασιακά θα είναι αρκετά πιο δροσερό με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1-2 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται λιγότερες βροχές στο σύνολο της Ευρώπης, χωρίς όμως να λείψουν κάποιες ημέρες με τοπικές μπόρες/καταιγίδες. Λίγο περισσότερες θα είναι οι βροχές στις Σκανδιναβικές χώρες.
ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ
Το πρώτο δεκαήμερο αναμένεται βελτιωμένος καιρός με απουσία βροχών, το δεύτερο δεκαήμερο βελτιωμένος καιρός και ίσως κάποιες ημέρες να σημειωθούν τοπικές μπόρες/καταιγίδες στην βόρεια και κεντρική χώρα κυρίως στα ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας. Το τρίτο δεκαήμερο αναμένεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές μπόρες στη βόρεια χώρα που προς το τέλος του μήνα ίσως επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Στο σύνολο του μήνα ο υετός θα βρεθεί κάτω απο τα κλιματικά επίπεδα.
Συνοψίζοντας ο Αύγουστος αναμένεται ένας μήνας καλοκαιρινός χωρίς ιδιαίτερες βροχές/καταιγίδες, πέραν κάποιων ημερών και κάποιων περιοχών που ανέφερα πιο πάνω, ενώ απο πλευράς θερμοκρασιών αξιοσημείωτο είναι οτι δεν διαφαίνεται κάποιο σημαντικό επεισόδιο καύσωνα να επηρεάζει την χώρα μας. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία θα βρεθεί 1-2 βαθμούς πάνω απο τα κλιματικά στο σύνολο του μήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.